Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 19-10-2017
Adresa articolului este:
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Reuniune pentru problematica femeilor


Domnul Gheorghe BARBU, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, participa în perioada 8 - 9 noiembrie 2005 la Birmingham la Reuniunea ministeriala informala pentru problematica femeilor, organizata de Presedintia britanica a Uniunii Europene 2005.


Anul 2005 marcheaza cea de-a zecea aniversare a Declaratiei de la Beijing si a Platformei de Actiune pentru femei, punctul de mijloc al Agendei Lisabona si revizuirea Obiectivelor Mileniului de Dezvoltare ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Tematica abordata va cuprinde:


- politicile si programele prin care poate fi imbunatatit gradul de ocupare în rândul femeilor;

- metode de avansare si promovare la locul de munca, mijloace de reconciliere a vietii profesionale cu cea familiala;

- lupta impotriva discriminarii si integrarea problemelor de egalitate între femei si barbati in toate politicile,

- intreprinderea de actiuni in scopul cresterii activitatii profesionale a femeilor si reducerea disparitatilor barbati/femei in materie de ocupare si de remunerare, permitand concilierea vietii profesionale si a vietii private si propunand structuri abordabile de ingrijire a copiilor.

        


Cu aceasta ocazie vor fi evidentiate exemplele de buna practica din Uniunea Europeana si va fi discutat  modul în care aceste exemple pot ajuta pentru indeplinirea obiectivele sociale si economice, incluzand si egalitatea de gen.


Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei