Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 26-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1384&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Mai putini elevi vor primi "Bani de liceu"


Ministerul Educatiei si Cercetarii a afisat lista celor care vor beneficia in acest an scolar de ajutor financiar prin programul "Bani de liceu". Potrivit datelor prezentate de minister, in acest an scolar vor primi bani prin acest program 60.363 elevi.


Numarul de elevi este mai mic decat cel din anul scolar precedent, cand prin program au primit bani 87.100 elevi. Potrivit unor persoane implicate in derularea programului, numarul beneficiarilor de acum este mai mic din cauza bugetului alocat ministerului pentru 2006. Pentru a primi ajutorul in acest an scolar au depus cereri 138.487 de elevi, numar de asemenea mai mic decat in anul trecut, cand ministerul a primit 222.481 de cereri.


Din calculele realizate de MEC, venitul brut pe membru de familie al ultimului beneficiar este de 1,49 RON, foarte multi din cei care au depus cereri in acest an neavand nici un venit.



Elevii pot depune contestatii pana pe data de 2 noiembrie, raspunsul urmand sa fie dat pana pe 4 noiembrie. Valoarea ajutorului a fost stabilita recent printr-o hotarare a guvernului, la acelasi nivel de anul trecut, respectiv 1,8 milioane de lei vechi.


Programul "Bani de liceu" se adreseaza elevilor care urmeaza la cursuri de zi liceul sau scoala de arte si meserii si care provin din familii al caror venit brut lunar pe membru de familie familie realizat in ultimele trei luni inainte de depunerea cererii este de cel mult 1,5 milioane de lei vechi.



Sursa: Curentul