Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 20-09-2017
Adresa articolului este:
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Fatul simte cand se pregateste avortul si "striga" dupa ajutor


Dr. Bernard Nathanson, un obstetrician american, fost director al unei clinici de avorturi, a ajuns la concluzia ca fatul este o fiinta omeneasca separata, cu toate caracterele personale specifice, o persoana umana deplina. Pentru a argumenta aceasta idee, medicul a filmat cu ultrasunete avortul unui fat de 3 luni, varsta la care acesta se misca, casca, isi suge degetul, isi schimba expresia fetei, strange si deschide pumnisorii.


Cu cateva secunde inainte de interventia chirurgicala, copilasul percepe pericolul. Este agitat, ii creste pulsul, deschide gura larg, ca intr-un tipat. Medicul a intitulat filmul "Strigatul mut". De-a lungul timpului s-a pus mereu intrebarea de la ce varsta fatul poate fi numit fiinta umana, cu drept de viata si beneficiar al protectiei legii.Unii specialisti cred ca fatul e om din momentul in care inima ii incepe sa bata, adica la 18 saptamani, altii sunt de parere ca, din clipa in care se fac simtite activitatea creierului, cand micutul are toate organele interne si externe definitiv conturate.


Geneticienii crestini considera ca nasterea corespunde cu momentul fecundatiei. De cealalta parte a baricadei se gasesc embriologii care spun ca doar un organism autonom, un fat mai mare de sase saptamani, are viata. Tot ei sustin ca a intrerupe evolutia unui embrion cu anomalii cromozomiale este "o necesitate sociala" si ca nici un considerent moral, religios sau social nu ar justifica pastrarea unei astfel de sarcini.


Sursa: Adevarul