Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 25-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1240&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Sotia premierului strange bani pentru gravide



 

Ioana Popescu-Tariceanu, sotia premierului, s-a implicat cu "trup si suflet" in strangerea de bani pentru viitoarele mamici. Obligata sa renunte la cariera de avocat, din pricina noii sale posturi, ea face de toate si raspunde personal la telefon cand suna gravide din toata tara. Tanara sotie a premierului Calin Popescu-Tariceanu a renuntat "de voie, de nevoie" la o cariera care-i placea, cea de avocat, atunci cand sotul ei a devenit sef la Palatul Victoria. Ca sa nu stea degeaba, dupa cum ne-a declarat chiar Ioana Popescu Tariceanu, ea a cautat o activitate neglijata de asociatiile si fundatiile neguvernamentale.


In cele din urma a ales sa le ajute pe viitoarele mamici, cele sarace si foarte sarace, astfel incat acestea sa fie consultate gratuit de medici pe toata perioada sarcinii.

"M-am informat si am aflat ca in 2004 10.000 de nou-nascuti din 200.000 au venit pe lume cu malformatii.


Mi s-a parut o cifra neingaduit de mare si ingrijoratoare, pentru ca numarul este in continua crestere. Majoritatea acestor copii sunt in aceasta situatie pentru ca mamele lor nu au fost la medic in perioada sarcinii, au avut un ritm de viata periculos, au facut abuz de tutun, alcool, medicamente, dar si din motive genetice", ne-a declarat sotia premierului.


Ea mai spune ca, din pacate, copiii nascuti cu malformatii sunt in cea mai mare parte abandonati de mame in maternitati, tocmai pentru ca sunt foarte sarace, iar un astfel de prunc ar crea si mai multe probleme.


"Am vorbit personal cu zeci de viitoare mame, pe perioada cand asistenta mea era in concediu, iar telefonul suna continuu. Cel putin o data pe saptamana voi raspunde telefoanelor celor care au nevoie de sprijin pentru consultatii gratuite in perioada sarcinii", a mai spus Ioana Popescu-Tariceanu.


Ea mai afirma ca banii pentru aceasta activitate provin din donatii de la companii mari, care niciodata nu au refuzat-o. Fundatia "Copii Sanatosi", al carei presedinte este sotia premierului, a inceput cu stangul campania de promovare a acestei actiuni.


Spotul publicitar care a fost difuzat pe postul national de televiziune a fost aspru criticat si chiar reclamat la Consiliul National impotriva Discriminarii.


Mesajul clipului a fost interpretat ca o ofensa la adresa celor cu dizabilitati si a fost interzis. Recent a fost lansata o noua campanie, cu Andreea Marin in rol de printesa si sustinatoare a programului. Cine poate obtine consultatii gratuite Orice femeie insarcinata care doreste sa beneficieze de consultatie si/sau teste

gratuite cu ajutorul fundatiei conduse de Ioana Popescu-Tariceanu trebuie

sa indeplineasca o singura conditie: venitul net maxim pe membru de familie sa fie mai mic de 3,5 milioane lei (350 RON).


Pentru obtinerea acestei aprobari este suficient ca doritoarea sa contacteze fundatia la telefon 021-211.44.64 Andreea Marin a pierdut un copil in tinerete. De obicei, "Zana surprizelor" se fereste sa declare presei detalii din viata intima. A facut o exceptie cu ocazia acestui eveniment. Vedeta de televiziune Andreea Marin s-a implicat in aceasta campanie din motive personale. "Eram foarte tanara cand am ramas insarcinata, iar acum nu sunt mama. Am fost la 30 de minute distanta de a muri. Am trait aceasta experienta si de aceea inteleg mai bine de ce trebuie sa te consulte un medic. Am depasit acele momente dureroase, dar nu am uitat", a marturisit vedeta emisiunii difuzate de TVR.