Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 25-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1070&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Barbatii sunt dependenti de femei


Barbatii in varsta de 20 de ani sunt intotdeauna dependenti de o femeie, fie ea mama, iubita sau sotia lor. In schimb, tinerele de aceeasi varsta sunt deja constiente de drepturile lor: femeile considera astfel ca pot evalua si alege singure un barbat, pentru a forma o familie. Barbatii tineri insa sunt de obicei infantili. Aceasta o afirma chiar un barbat.


Potrivit unui studiu realizat de psihologul rus Igor Kon, tinerii se ghideaza pe aprecierile mamelor, iubitelor si sotiilor si au nevoie de laudele acestora. Astfel, tinerelor sotii le este foarte usor sa-si manipuleze sotii de aceeasi varsta. Situatia se schimba insa radical cand sotii implinesc varsta de 33 de ani si devin constienti de rolul lor in familie.






La 33 de ani, ei sunt deja plictisiti de pozitia autoritara a sotiei si nu mai dau atentie aprecierilor acesteia. Tinerele sotii obisnuite cu "lidership"-ul in familie contraataca, incercand sa-si mentina pozitia in cuplu. De aici si divorturile, potrivit statisticilor, cel mai des intalnite la cupluri cu parteneri de 30-40 de ani.


Sfatul psihologului rus este ca rolurile sa se schimbe, femeia trebuind sa renunte la orgoliile de conducator. Ea trebuie sa accepte, sustine Igor Kan, micile infidelitati ale sotilor pentru ca acestia sunt intotdeauna condusi de instinctul de reproducere. Potrivit legilor naturii, un barbat nu are dreptul de a refuza nici o oferta sexuala venita din partea unei femei.


Sursa: Adevarul