Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 18-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1041&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Ghiozdanul de clasa I costa un salariu minim:


Inceperea anului scolar, pe 12 septembrie, se apropie cu pasi repezi, iar librariile si marile magazine au inceput sa fie tot mai cautate de parintii viitorilor boboci. In complexele comerciale, cea mai mare aglomeratie este la rechizitele scolare si uniforme.


In librarii insa nu prea se inghesuie cumparatorii, manualele fiind, deocamdata, cam greu de gasit. Nici abecedare nu prea sunt. Sefii de librarii spun ca au facut comenzi la diverse edituri si asteapta sosirea manualelor. Ei estimeaza ca "valul" de cumparatori se va mari considerabil cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar. Bucurestenii pe care i-am intalnit ieri in papetarii ne-au spus ca prefera sa cumpere "cate ceva pentru scoala la fiecare salariu", astfel incat sa nu dea milioane de lei inainte de 15 septembrie.






Numai pentru asigurarea strictului necesar unui elev de clasa I parintii trebuie sa scoata din buzunare in jur de 3 milioane de lei, valoare comparabila cu salariul minim pe economie, de 3,1 milioane lei. Ca toate produsele necesare unui elev, si ghiozdanele au preturi variabile. Se gasesc si la 150.000 de lei, dar si la un milion de lei.


E adevarat, cele mai scumpe sunt si cele mai ochioase, iar copiii par sa stie cel mai bine acest lucru. "Vreau ghiozdan din ala roz, cu multe buzunare, de Spania!", explica o fetita mamei sale inca de la intrarea in librarie. De altfel, cele scumpe, cu personaje din desene animate pe ele par a fi si cele mai frumos realizate, avand culori vii, cu multe buzunare, atat in interior, cat si in exterior. Si ghiozdanele tip rucsac, cu ursuleti si iepurasi in spate, se vand bine.


Sursa: Evenimentul Zilei