Urmareste-ne:

Ai o intrebare?

Comunitatea Copilul.ro
iti raspunde!

Intreaba acum! Raspunsuri la intrebari

Smarald

Istoric:
Regele pietrelor pretioase, smaraldul a fost cunoscut, extras din mine si utilizat pentru bijuterii, amulete si obiecte religioase de la inceputurile istoriei, iar smaraldele exceptionale sunt pastrate in multe tezaure si colectii muzeistice din intrega lume. Descoperit in mormintele faraonilor si excavat de la Pompei si Herculanum, smaraldul este mentionat in biblie ca una dintre pietrele apostolice (Sf.Toma). Un numar mare de smaralde brute au fost descoperite pe fundul marii, intre America si Europa. Culoarea de neconfundat a pietrei este general acceptata ca definitie pentru una dintre nuantele de verde (verde-smarald).

Astrologie:
Apara nativii din zodiile Leu, Rac (babilonieini).

Efecte tamaduitoare:
Intareste memoria, ascute mintea, trateaza aeofazia, arsurile stomacale si insomnia, utilizat in tratamentul ulcerelor gastrice, vezicii biliare, ficatului, inimii, ochilor; piatra swe descarca in apa curgatoare,apoi se reincarca imediat la soare.

Culoare:
Verde-smarald

OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!