Trusa de prim ajutor in concediu

/ / Modificat: 2017-04-27
Trusa de prim ajutor in concediu

Trusa de prim ajutor este obligatorie in orice bagaj de vacanta al familiei tale. Aceasta trebuie sa cuprinda toate produsele, medicamentele si lotiunile necesare pentru tratarea principalelor afectiuni si accidente care au loc frecvent in concediu. Iata ce lucruri nu trebuie sa uiti sa pui pe lista pentru trusa de prim ajutor necesara in vacanta de vara!

trusa-ajutor

Tratamente medicamentoase

In cazul in care tu sau un membru al familiei tale urmeaza un tratament medicamentos riguros, este important sa cumperi in avans medicatia, pentru zilele de concediu. Chiar daca mergeti in vacanta, nu inseamna ca isi poate lua concediu si de la tratamentul pe care il urmeaza. Asigura-te ca are medicamente cat sa acopere toate zilele pe care le petreceti in calatorie.

Produse pentru tratarea intepaturilor sau muscaturilor de insecte

Muscaturile si intepaturile de insecte sunt accidente frecvente in sezonul cald, mai ales in vacantele exotice sau de la mare. Fii pregatita cu produse repelente, pentru a te proteja de tantari, dar si cu apa oxigenata, spirt si alte unguente pentru vindecarea muscaturilor sau intepaturilor cu care tu sau ceilalti membri ai familiei va puteti confrunta.

Produse pentru calmarea arsurilor solare si a pielii, dupa plaja

Nu este suficient sa cumperi si sa iei cu tine in vacanta doar lotiuni si creme cu protectie solara. Bagajul tau de plaja trebuie sa cuprinda si produse special create pentru dupa expunerea pielii la soare. Acestea au rolul de a calma pielea agresata de razele UV si de a trata si eventualele arsuri cu care te poti alege in urma distractiei de pe plaja.

Medicamente pentru intoxicatie alimentara

Intoxicatiile alimentare sunt unele dintre cele mai frecvente si neplacute afectiuni cu care se confrunta turistii, in concediu. Schimbarea programului de mese sau a meniului poate crea probleme digestive incomode, pentru care este bine sa fii pregatita oricand. Adauga in trusa de prim ajutor pentru calatorie medicamente care ajuta la ameliorarea si tratarea simptomelor intoxicatiilor digestive: diareea si varsaturile.

Cele mai importante dintre ele sunt antivomitivele si antidiareicele. Pentru evitarea acestor neplaceri, poti lua, preventiv, si probiotice, care ajuta la pastrarea echilibrului florei bacteriene intestinale si la combaterea intoxicatiilor.  

Medicamente pentru insolatie

Si insolatia este o afectiune des intalnita in concediile de vara, care apare in urma expunerii necontrolate si neprotejate la soare. Insolatia se manifesta prin febra, frisoane, varsaturi, diaree, dureri de cap etc. Pentru ameliorarea simptomelor, este important sa ai in trusa de prim ajutor antipiretice, saruri pentru rehidratare, calmante, antivomitive si antidiareice.  

Produse pentru tratarea micilor accidente: taieturi, julituri etc.

Micile accidente care au loc in vacanta se pot lasa si cu taieturi sau zgarieturi de toata frumusetea, in special la copii. In astfel de momente, este important sa ai la indemana pansament, ser fiziologic, plasturi, rivanol, unguente cu antibiotic, pentru a curata si trata corect orice rana.  

Ce alte produse, medicamente sau lucruri crezi ca ar trebui sa mai cuprinda trusa de prim ajutor din concediu? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre