Top 10 saline din Romania

/ / Modificat: 2015-06-11
Top 10 saline din Romania

Top 10 saline din Romania

Vara a inceput in mod oficial si cu totii suntem cu gandul la zilele de vacanta. Concediul este destinat relaxarii, insa si descoperirii de noi obiective deosebite. In tara noastra ai o multime de obiective turistice pe care sa le vizitezi ori in concediu, ori intr-o escapada de weekend, iar printre acestea un loc aparte il ocupa salinele.

Top 5 oferte de vacanta pentru familia ta!

Pentru familiile cu copii, salinele reprezinta o alegere potrivita de vacanta, iar aerul din mina ii va face bine copilului curatandu-i caile respiratorii. In acelasi timp, salinoterapia ajuta la cresterea imunitatii, la detoxifierea organismului si are efecte benefice asupra aparatului digestiv.

In Romania exista in jur de 20 de saline naturale. Noi iti prezentam 10 saline din tara noastra si localitati unde datorita zacamintelor de sare se pot face tratamente balneare. Verifica traseul rutier pana la destinatie si obiectivele turistice din jur cu harta Romaniei.

Salina Turda

Este una dintre cele mai cunoscute saline din Romania si este vizitata anual de mii de turisti. Publicatii internationale de renume au inclus-o intre recomandarile de destinatii spectaculoase. Business Insider a plasat-o pe primul loc intr-un top al celor mai frumoase obiective subterane, revista americana Smithsonian a scris un amplu articol despre ea, si chiar si Jared Leto, solistul trupei "30 Seconds to Mars", si laureat al premiului Oscar in 2014, a vizitat-o si s-a declarat impresionat de aceasta "pestera a minunilor"

Mina_Rudolf_loc_joaca

Aici turistii se pot bucura de o plimbare cu barca pe lacul subteran din salina, pot juca minigolf, bowling, tenis de masa si exista inclusiv un teren de sport. Copiii se pot da in caruselul de aici si pot admira stalactitele de sare.

Salina din Cluj poate fi vizitata zilnic intre 9.00 - 17.00. Tarifele sunt 20 de lei pentru adulti, 10 lei pentru copii, elevi si studenti si 12 lei pentru pensionari. Accesul este gratuit pentru micutii ce n-au implinit inca 3 ani.

Salina Slanic Prahova

Mina din Slanic Prahova este cea mai mare din intreaga Europa masurand peste 50.000 de metri patrati. Este situata la o adancime de peste 200 de metri. Exploatarea sarii a inceput aici in urma cu peste 320 de ani, insa salina a fost deschisa vizitarii dupa anul 1970. Aici copiii se pot juca in spatiul special amenajat pentru ei, se poate face karting, se poate juca tenis de masa si biliard. Au fost amenajate aici si terenuri de sport pentru volei, handbal, tenis si minifotbal.

Program de vizitare:

Luni, Marti : INCHIS

Miercuri – Vineri: 8.00(prima plecare) – 14.30 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 15.30

Sambata – Duminică: 8.30(prima plecare) – 15.00 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 16.00

Tarife:

adulti: 20 lei/zi/persoana

pensionari: 18 lei/zi/persoana

copii peste 3 ani, elevi, studenti cu varsta pana la 25 ani, persoane cu handicap: 10 lei/zi/persoana

copii mai mici de 3 ani: gratuit (cu recomandare medicala)

Salina Praid

salina_praid

Salina Praid din judetul Harghita este una dintre cele mai populare mine de sare din tara noastra primind aual circa 400.000 de turisti. Aici exista o baza de agrement situata la 120 de metri adancime cu activitati pentru toti membrii familiei. In 1993 in salina s-a construit si o biserica ce poate fi vizitata de turisti.

Tarife

- adulti: 25 lei

- copii: 15 lei

Program de vizitare - intrarile se fac la fiecare 30 de minute incepand cu ora 8.00 si pana la ora 18.50. Microbuzele pleaca din salina tot din jumatate in jumatate de ora.

Salina Targu Ocna

Pe o suprafata de 13.000 de metri patrasi si la o adancime de 240 de metri, Salina Targu Ocna din judetul Bacau le ofera turistilor o multitudine de activitati, inclusiv o baza de agrement cu o pista de karturi pentru copii si adulti. Copiii se pot bucura de locurile de joaca amenajate aici, iar parintii pot juca minifotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masa sau biliard.

Tarife:

- adulti 18.00 lei/zi/persoana

- copii in vârsta de 2 pana la 18 ani: 9.00 lei/zi/persoana

Program de vizitare:

- 1 Aprilie - 30 Septembrie, orele 7.00-17.00, ultima intrare la orele 16

- 1 Octombrie - 30 Martie, orele 7.00-15.00, ultima intrare la orele 14

Salina de la Ocnele Mari

Aceasta mina este situata la 7 kilometri de orasul Ramnicu Valcea si a fost deschisa in 2009. Si aici se poate juca fotbal, volei, handbal, tenis, biliard, badminton. Pentru prichindei exista un loc de joaca unde se pot distra in voie.

Program de vizitare:

Luni - Duminica: 09.00 - 17.00 (Ultima intrare la ora 16.00)

Tarife:

- adulti: 17 lei

- pensionari si copii intre 3 si 7 ani - 8 lei

Salina de la Cacica

Salina Cacica se afla in judetul Suceava la 20 de kilometri de Gura Humorului. Galeriile sapate manual in masivul de sare duc pana la o adancime de 44 de metri si trec prin Grota Piticilor si prin Sala de Bal.

Program de vizitare:

Luni-Duminica: 09:00 – 17:00

Tarife:

- adulti – 10 lei/zi

- copii 3-14 ani, elevi, studenti, pensionari – 5 lei/zi

Salina Ocna Dej

Salina Ocna Dej este situata la aproximativ 3 km sud de orasul Dej si la 60 km de Cluj-Napoca. Aici exista o baza de agrement cu un teren de fotbal, spatiu pentru tenis de masa, tobogane si leagane pentru copii.

Program de vizitare:

- Luni - Vineri: 09:00 - 11:00

- Sambata – Duminica: inchis

Tarife:

- adulti – 20 lei

- copii – 10 lei

Ocna Sugatag

Localitatea Ocna Sugatag se afla la o distanta de 20 km de municipiul Sighet, iar sarea de aici a fost exploatata inca din vremuri stravechi, spune arheologii. Izvoarelor minerale clororosodice și lacul sarat din zona au facut din aceasta comuna o statiune balneara vizitata de sute de turisti.

Ocna Mures

Se afla in judetul Alba la circa 22 de kilometri distanta de Aiud si 55 km de Alba-Iulia. Zacamantul de aici a fost exploatat inca din epoca bronzului si a continuat in epoca dacica si in cea romana.

Ocna Sibiului

Este situata la 17 kilometri de Sibiu, iar in zona aceasta se gasesc numeroase lacuri saline declarate monumente ale naturii. Zcamantul de sare de aici a fost exploatat inca de pe timpul romanilor. Aici se afla Complexul Balnear Ocna Sibiului cu baza de tratament si baza de agrement.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre