Top 10 parcuri urbane din lume

/ / Modificat: 2016-12-20
Top 10 parcuri urbane din lume

Praterul Vienez, printre cele mai frumoase zece parcuri urbane din lume

Editia online a prestigioasei publicatii germane "Focus" a intocmit un top al celor mai frumoase zece parcuri din orasele lumii.

In fruntea clasamentului se afla Central Park din New York, topul fiind completat de Gradina Englezeasca din München, Hyde Park din Londra, Parcul Güell din Barcelona, Villa Borghese din Roma, Parcul Prater din Viena, Jardin du Luxembourg din Paris, Golden Gate Park din San Francisco, Stanley Park din Vancouver si Insula Margareta din Budapesta.

"Roma puncteaza la capitolul muzee in parc, in Budapesta parcul consta dintr-o intreaga insula, in München, cei care doresc sa se relaxeze se pot aseza la o terasa si se pot bucura de o bere sau se pot pune pe placa de surf", explica "Focus Online".

Praterul Vienez, cu celebra Roata Uriasa, beneficiaza de avantajul de a fi in acelasi timp si parc de distractie, ba mai mult, este chiar cel mai vechi parc de distractie din Europa.  Din 2011 s-a deschis aici si Muzeul figurilor de ceara "Madame Tussauds".

Praterul constituie, insa pentru vienezi si o adevarata oaza naturala. Suprafetele de pajiste si de padure sunt strabatute de aleea principala, lunga de 4,5 km.

Tot aici, pe Jesuitenwiese, a fost amenajat unul dintre cele mai mari locuri de joaca din Viena.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Destinatii vacanta familie Parc

Articole recomandate

Citeste si despre