Paris, o destinatie prietenoasa pentru familiile cu copii

/ / Modificat: 2017-05-24
Paris, o destinatie prietenoasa pentru familiile cu copii

In Paris, copiii si parintii sunt in aceeasi masura de fericiti! Iar fericirea si entuziasmul noilor descoperiri, chiar si la varste fragede, sunt ingredientele principale ale unei vacante reusite. Daca te gandesti sa vizitezi un oras care sa se potriveasca cerintelor ridicate ale copiilor tai, care sunt intotdeauna in cautarea urmatorului loc de joaca, a ultimelor show-uri de magie si experimente stiintifice, atunci ai putea sa te opresti la bilete de avion spre Paris, unde muzeele au sectiuni speciale dedicate celor mici.

In capitala Frantei puteti petrece timp in unele dintre cele mai frumoase parcuri din Europa sau puteti merge la lectii de gatit sau degustat ciocolata in familie. Pe lista celor mai indragite atractii pentru familiile cu copii se regaseste si Disneyland, un loc de poveste pentru copii de toate varstele, dar si pentru adultii care nu au uitat sa fie copii. Daca iti doresti ca cei mici sa se bucure de magia copilariei, capitala Frantei e unul dintre locurile unde parca te intorci in timp, atunci cand ii urci pe cei mici in caruselele de poveste sau participi alaturi de ei la un spectacol de papusi. Cele mai multe improvizatii si spectacole pentru copii se tin in Gradinile Luxemburg si Buttes Chaumont, iar intrarea e libera, adresandu-se, in special, copiilor intre 2 si 8 ani. Un alt loc de poveste unde merita sa va opriti e Muzeul Magiei, unde cei mici pot invata cateva trucuri. In muzeu gasiti si un magazin de suveniruri de unde puteti cumpara obiecte fermecate pe care cei mici sa le foloseasca cand se intorc acasa.

paris

Tur cu autobuzul supraetajat si alte activitati atragatoare

De fiecare data cand calatoresti alaturi de copii, merita sa iti rezervi din timp biletele pentru un tur al orasului cu autobuzul, varianta ideala pentru a descoperi principalele obiective turistice alaturi de cei mici fara ca acestia sa oboseasca. E mai bine sa mergi cu autobuzul, decat sa schimbi mai multe mijloace de transport in comun si iesi mai ieftin cand calculezi pretul biletelor pentru intreaga familie.

Copiilor le plac cladirile inovatoare sau diferite de tot ceea ce au mai vazut, de aceea Turnul Eiffel trebuie sa fie pe lista ta de vizitat in vacanta daca iti rezervi bilete de avion spre Paris pentru o vacanta in familie. Un al doilea loc pe care merita sa il vizitati e Catedrala Notre Dame, fie doar si ca sa o admirati din afara. Copiilor o sa le fie greu sa isi desprinda privirea de la statuile gotice din exteriorul catedralei si o sa-si doreasca sa o viziteze si in interior. Daca nu e foarte aglomerat, merita sa asteptati la coada.

Montmartre, un district pitoresc

Una dintre cele mai frumoase zone unde te poti plimba alaturi de cei mici e districtul Montmartre, unde se afla si Zidul iubirii cu mesaje de dragoste in peste 200 de limbi internationale. Daca ajungeti dimineata, zona nu e foarte aglomerata si puteti sa va opriti in magazinele din zona sau sa vizitati Catedrala Sacre-Coeur. Dupa fiecare obiectiv turistic pe care il vizitati in vacanta e bine sa incluzi in program cel putin o ora sau jumatate de ora de joaca, ca sa echilibrezi programul si sa nu ii obosesti foarte tare pe cei mici.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Paris, trebuie sa te opresti si in districtul Montmartre, si in Parcul Buttes-Chaumont, care are zone de joaca special amenajate pentru cei mici. In ziua in care vizitati Turnul Eiffel, daca ai trecut si acest obiect pe lista celor pe care iti doresti sa le vezi alaturi de familie, e bine sa stii ca in apropiere ai parcul Champ-de-Mars, unde va puteti opri pentru jumatate de ora inainte de a merge la urmatoarele obiective turistice.

paris-vacanta-familie

Ce muzee sa vizitezi in Orasul luminilor

Daca copii nu sunt foarte mici de varsta, poti sa pui pe lista si Muzeul Louvre si Muzeul D’Orsay pentru un weekend break prelungit in capitala Frantei. Dupa ce vizitati cateva dintre pavilioane, pentru ca nu aveti cum sa epuizati zecile de incaperi din cele doua muzee, poti sa ii rasplatesti pe cei mici cu ciocolata sau cu o inghetata. Daca vrei ca ei sa descopere cele mai importante opere de arta din Louvre fara sa se plictiseasca sau sa fie deranjati de aglomeratie, atunci ai putea sa ii inscrii intr-o cautare de comori, un program special dedicat copiilor la Louvre care ii tine in priza chiar si pe cei mai pretentiosi dintre ei. Pretul pentru cautarea de comori nu include si intrarea la Louvre care trebuie platita separat. Chiar daca nu intrati la Louvre, merita sa treceti pe la muzeu mai ales daca zburati pentru prima data spre Paris. Daca vreti sa evitati aglomeratia de la Louvre, atunci poti sa mergi dis de dimineata la Muzeul Orangerie sau in Gradinile Tuileries, care nu sunt la fel de aglomerate ca cel mai vizitat muzeu de arta din lume. Dupa ce ati intrat la Orangerie. Nu ratati nici Muzeul Pompidou care are o galerie special dedicata copiilor peste 6 ani. Acest muzeu o sa li se para un imens loc de joaca, asa ca nu o sa se plictiseasca chiar daca ii porti pe la toate pavilioanele. In felul acesta, o sa ai si tu ocazia sa te bucuri de toate expozitiile contemporane gazduite de acest muzeu unic in lume.

In capitala Frantei se organizeaza mai multe tururi speciale pentru familiile cu copii, cum sunt incursiunile in lumea ciocolatei sau lectiile de gatit in familie care au foarte mult succes in randul celor mici, cu veleitati de bucatari in devenire. Verifica din timp programele speciale pentru familiile cu copii si rezerva-ti un loc dupa ce ai rezervat biletele de avion spre Paris pentru toata familia.

Aquariumul din capitala Frantei

Daca prinzi o zi ploioasa sau nu stii ce sa faci in mijlocul zilei cand temperaturile sunt prea ridicate pentru ca cei mici sa stea in soare, ati putea sa vizitati Aquariumul din Paris, care se afla in apropierea Turnului Eiffel si a Palatului Chaillot. Copiii sunt fascinati de tunelul unde pot vedea de aproape rechini si alte specii de pesti, precum si de filmuletele cu pesti si creaturi acvatice care pot fi urmarite in una dintre cele doua sali de cinema. Daca vremea e frumoasa, nu ar trebui sa ratati o croaziera pe Sena, care rivalizeaza cu un tur cu autobuzul in Orasul Luminilor.

Orasul stiintei si Muzeul National de Istorie

Un obiectiv la fel de fascinant e si Orasul stiintei, un loc unde se organizeaza zilnic zeci de activitati pentru membrii mai mici ca varsta ai familiei. Poti sa achizitionezi un bilet pentru 1 ora si 45 de minute si sa alegi intervalul orar in care ai vrea sa vizitezi Muzeul stiintei.

Opriti-va si la Muzeul National de Istorie situat in partea est-centrala a capitalei, unde copii pot studia o varietate impresionanta de animale de pe toate continentele. Nu ratati nici expozitia de fluturi sau colectia de schelete. Daca zbori spre Paris in perioada verii, e bine sa iti planifici cateva ore de relaxare sau cateva ore la locurile de joaca special amenajate din Gradinile Luxemburg. Ai putea organiza chiar si un picnic in familie in aceasta frumoasa oaza de verdeata din inima orasului. In timpul verii, in parc se organizeaza spectacole pentru copii la care puteti participa gratuit.

Disneyland, teritoriul povestilor de langa capitala Frantei

disneyland-paris

Taramul povestilor, Disneyland e situat la 32 de kilometri distanta de capitala si se intinde pe o suprafata de 19 kilometri patrati. Daca iti rezervi bilete de avion spre Paris alaturi de copii, trebuie sa pui pe lista obiectivelor dedicate lor si acest loc de vis. Poti sa vizitezi cele doua parcuri tematice, Disneyland Park si Studiourile alt Disney sau sa mergi la spectacole de animatie in Disney Village.

Daca vrei sa petreci mai mult de o zi, ai putea sa iti rezervi o camera in unul dintre cele peste 10 hoteluri aflate in complexul Disneyland sau in imprejurimi. Disneyland nu e doar un teritoriul al povestilor, ci si un teritoriu magic al aventurilor daca va opriti la Adventureland sau pe teritoriul care va duce inapoi in Vestul salbatic american. Pentru o experienta de neuitat alaturi de copii, ati putea sa urcati in balonul cu cu aer cald care urca deasupra Lacului Disneyland.

disneyland-mickey

Cum ajungi la Disneyland:

- Din aeroportul Charles de Gaulle e o linie speciala care merge pana la resortul Disneyland, iar din oras poti lua trenul din statia Chatelet;
- O zi in Parcul de distractie costa 61 de euro pentru adulti, in timp ce copiii platesc aproximativ 55 de euro. Poti sa profiti de reduceri, daca achizitionezi un pachet de familie pentru tine si copilul tau;
- Copiii sub 3 ani au intrarea gratuita;
- Disneyland se deschide la 9:00 dimineata si isi inchide portile la ora 19:00;
- In functie de perioada anului in care iti rezervi bilete de avion spre Paris, e bine sa stii ca Disneyland e un loc aglomerat, asa ca cea mai buna perioada sa vizitezi Parcul de distractie e in afara sezonului estival.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Disneyland Paris

Articole recomandate

Citeste si despre