Idei de concediu cu familia: destinatii turistice la mare!

/ / Modificat: 2016-08-04
Idei de concediu cu familia: destinatii turistice la mare!

Concediul ar trebui sa fie o calatorie de neuitat, de povestit la prieteni, de care sa va bucurati din plin. Orice iesire din tara necesita planificare din timp, organizare si rabdare. 

Cu cat ti-l vei aranja mai tarziu, cu atat si pretul acestuia va fi unul mai avantajos. Poti plati o parte in momentul rezervarii si anume 10-30% din totalul pretului de cazare si vei beneficia deopotriva de bilete de avion considerabil mai ieftine. Totusi, daca alegi varianta mersului cu masina pana la destinatie vei mai economisi cativa bani.

In al doilea rand organizarea acestui concediu este o etapa importanta. Desi intotdeauna lucrurile spontane sunt cele mai interesante, trebuie sa ai pregatite cateva trasee si plaje pe care sa le poti vizita, astfel incat sa nu pierzi prea mult timp pe drum.

Totodata poti socializa cu oamenii locului si te poti documenta cu privire la ce anume merita sa vezi. Pe de alta parte, rabdarea joaca un rol destul de important.

In primul rand daca perioada aleasa pentru concediu este foarte indepartata, spre exemplu, septembrie, poti face cateva plimbari in tara la sfarsit de weekend intrucat cu greu vei rezista tentatiei de a merge si in alte locuri pe timpul verii.

Pentru concediile in familie, Grecia si Bulgaria pot reprezenta o varianta buna intrucat acestea sunt aproape de tara noastra si se poate ajunge rapid cu masina sau cu avionul. Bineinteles, drumul cu masina este mai obositor, insa vei avea avantajul dispunerii de masina, cu care te poti plimba si vizita mai multe localuri, statiuni, plaje sau monumente.

Spre exemplu, in Grecia puteti alege din multitudinea de insule, pe cea mai apropiata, pe cea mai salbatica sau pe cea mai plina de distractie. In functie de dorintele pe care le aveti, Grecia pune la dispozitie o multime de destinatii ideale. Preturile sunt accesibile, exceptie facand Santorini si Mykonos, acestea fiind cunoscute pentru frumusetea naturala, plaje si viata de noapte.

Apa turcoaz, relaxare si taverne pline cu mancare si voie buna in Grecia

Insula Thassos este cea mai potrivita varianta pentru un drum cu masina. Se ajunge rapid pe aceasta insula, cel mai scurt traseu fiind cel prin Makaza. De altfel, trebuie sa ajungeti in Keramoti pentru a lua feribotul spre Thassos.

Acesta ajunge in aproximativ 45 de minute. Statiunea despre care se tot scrie a fi cea mai interesanta este Skala Potamia, care se afla in partea de est a insulei. Aceasta este inconjurata de un lant muntos care este adesea impadurit, iar privelistea este senzationala. Muntele Ipsarion are 1204 metri, loc in care se afla si o plaja ce se intinde de-a lungul unui golf.

Bauturile traditionale si mancarea specifica sunt regasite in restaurantele din statiune si tavernele locale.

Potos este o localitate care se afla in partea de sud a insulei la doar 2 km de Limenaria. Este adesea frecventata de tineri pentru locurile de distractie, dar poate fi vizitata impreuna cu intreaga familie deoarece in apropierea acesteia se gasesc plajele din Rossogremos, Pefkari, Agios Antonios si Psili Ammos.

Panagia este un sat de munte care merita vizitat. Are o istorie in spate, iar locuintele fac parte toate din acelasi aluat, mai exact din roci metamorfice, cu mici balcoane si verande din lemn.

Grecia este o tara in care te poti relaxa in concediu si te poti distra in acelasi timp. Spre exemplu, Zakynthos este o insula plina de veselie, ospitalitate si plaje superbe. Drumul se poate face cu masina pana la Salonic si apoi spre Killini, port din care se va lua feribotul spre portul Zakynthos.

De asemenea, puteti lua in considerare si varianta cu avionul, din Bucuresti Otopeni la Dionysios Solomos, aeroportul din Zakynthos. Pe aceasta insula poti vizita cunoscuta epava care se afla pe plaja Navagio. Pentru a ajunge aici, va trebui sa faci o excursie de aproximativ o zi in care vei inconjura insula si vei poposi in cateva locuri ce merita vazute.

De altfel, va trebui sa va opriti si in binecunoscuta statiune Laganas. Aici viata de noapte este destul de intensa. Tot aici se afla si una dintre cele mai lungi plaje din Grecia, care este intr-un golf de 9 km.

O alta activitate ce poate fi incercata in largul marii este snorkelingul. Acesta se recomanda sa fie facut aproape de coastele insulei deoarece in astfel de locuri veti descoperi o vegetatie bogata si de asemenea si animale marine.

Plaje linistite, apa curata si servicii all inclusive in Bulgaria

O alta tara in care va puteti petrece concediul de vara este Bulgaria. Aceasta are un litoral extrem de frumos, plin cu plaje unde activitatile sunt diverse, iar locurile de campare sunt permise.

In functie de preferintele fiecarei familii, puteti alege plaje pline de zgomot, cunoscute si destul de populate, sau puteti opta pentru varianta linistita, cu plaje ascunse de restul lumii.

Statiunea Nisipurile de Aur are succes datorita nisipului fin de culoarea aurie care incanta atat privirile, cat si picioarele. Binecunoscuta plaja are acelasi nume ca si statiunea si se afla la 17 km de Varna.

Pentru cei care vor sa descopere paradisul, pot face plaja pe partea de sud-est a Bulgariei. Aici veti gasi plaja Mouth, langa Sinemorets. Atentie insa pentru copii intrucat marea din aceasta zona este destul de adanca, iar valurile destul de mari.

Sunny Beach este o alta statiune cunoscuta pe litoralul bulgaresc. Aici, plaja Cacao are o latime de 50 de metri si se intinde pe o lungime de 8 km. Nisipul este fin, iar apa foarte curata. Fiind una dintre cele mai vizitate plaje, ofera destul de multe facilitati.

Acestea sunt de natura sportiva, cum sunt: schi pe apa, parasutism, surfing sau altele. Totodata aici poti petrece serile de vara, impreuna cu ceilalti turisti sau locuitori deoarece Cacao Beach este renumita pentru organizarea timpului sub forma de distractie si muzica buna. Aproape de aceasta statiune se afla renumitul oras istoric Nessebar.

Este pacat sa nu ii faceti o vizita pentru a putea cunoaste si partea culturala din Bulgaria.

Albena este o statiune din Bulgaria care este recomandata adesea pentru familisti. Aceasta dispune de servicii hoteliere ultra all inclusive, iar plajele sunt mari si linistite. De asemenea, aici puteti vizita parcurile si gradinile in care puteti face poze deosebite. Rezervatia naturala Baltata se poate vedea deopotriva.

Daca vrem sa atingem subiectul mancare ne vom gandi la ce restaurante ne putem ospata. Cele care sunt recomandate sunt: Kaliopa pentru mancare traditionala, Ciel Bleu pentru specific frantuzesc si Tex Mex pentru preparate cu specific mexican.

Care sunt statiunile tale preferate? Ce statiuni recomanzi mamicilor din comunitatea noastra? Asteptam sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Top 15 destinatii de vacanta pentru familia ta

Destinatii de vacanta pentru bebelusi si copii

Destinatii pentru vacanta in familie

Destinatii potrivite pentru vacanta in familie

Vacanta de vara a familiei. Sfaturi si recomandari

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Destinatii vacanta copii Destinatii vacanta familie Concediu familie Plaja copii Distractie vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre