5 motive pentru care ai nevoie de o vacanta

/ / Modificat: 2017-03-15
5 motive pentru care ai nevoie de o vacanta

Vacanta este departe de a fi doar un moft - este o necesitate. In fiecare an, concediul iti ofera sansa unei binemeritate pauze, fiind o supapa absolut necesara dupa luni intregi de munca, stres si rutina cotidiana. Iata de ce atat tu, cat si familia ta aveti nevoie de o vacanta!

Vacanta te ajuta sa te relaxezi

Intr-o lume aflata intr-o permanenta agitatie, relaxarea este vazuta adesea ca fiind sinonima delasarii si lipsei de ocupatie. Nu este de mirare ca, pana si in zilele cand ai timp doar pentru tine si familia ta, te trezesti fie gandindu-te la sarcinile de la serviciu, fie incercand sa iti gasesti ceva de facut, in loc sa te odihnesti, sa citesti, sa asculti muzica - cu alte cuvinte, in loc sa te relaxezi.

Insa relaxarea este vitala pentru sanatatea ta fizica si mentala pe termen lung. Incapacitatea de a spune "stop" si de a lasa stresul deoparte macar pret de cateva zile conduce, incet, dar sigur, la epuizare. Pentru a reusi sa inveti sa te relaxezi, vacanta este un inceput bun.

"Uita" telefonul de serviciu acasa, deconecteaza-te de Internet si tehnologia de ultima ora si concepe-ti un program care sa includa timp petrecut in compania celor dragi, dar si odihna din belsug.

In vacanta iti creezi noi amintiri de neuitat alaturi de familie

Vacanta iti ofera si un prilej grozav de a crea amintiri pretioase alaturi de cei dragi. Oricare ar fi destinatia aleasa, concediul impreuna cu familia inseamna aventuri si, adesea, peripetii neprevazute de care va veti amuza impreuna ani mai tarziu, uitandu-va peste fotografiile si filmuletele de atunci.

Pe langa amintirile dragi pe care va ajuta sa le creati, vacanta este o perioada nemaipomenita pentru a intari legaturile de suflet cu membrii familiei. Daca, in restul anului, nu poti petrece atat de mult timp pe cat ti-ai dori in compania lor, acum ai sansa sa te bucuri de fiecare in parte si sa impartasesti cu ei experiente noi care nu vor face decat sa intareasca si mai mult afectiunea pe care v-o purtati unii altora.

Vacanta iti permite sa te bucuri de locuri si oameni noi

Rutina poate fi placuta, fiindca este familiara. Din cand in cand, insa, iesirea din cotidian este necesara pentru ca plictiseala si ennui-ul sa nu puna stapanire pe viata ta. In vacanta, detasarea de rutina presarata cu probleme specifice, mai mari sau mai mici, iti poate oferi energia si elanul atat de necesare pentru a o lua, apoi, de la capat.

In plus, daca in viata de zi cu zi te simti presata de dificultati carora nu le gasesti rezolvare, tot zilele de vacanta te pot ajuta sa vii cu perspective la care altfel nu te-ai fi gandit, favorizate de noile experiente, de oamenii cu care interactionezi si, nu in ultimul rand, de odihna suficienta.  

In vacanta iti poti invata copiii ce inseamna responsabilitatea

Vacanta alaturi de cei mici iti ofera ocazia de a-i familiariza pe acestia cu toate responsabilitatile aferente perioadei petrecute departe de casa. De la pregatirea bagajului si respectarea programului din timpul sejurului (ore de masa, excursii etc.) pana la grija fata de ei insisi, dar si de fratii lor, copiii pot invata o multime de lectii pretioase ale caror invataminte le vor putea pune in aplicare si la intoarcerea acasa.  

Vacanta este importanta pentru educatia copiilor

Cunostintele geografice dobandite de micuti in timp anului scolar pot fi puse in practica in timpul vacantei! Un sejur in tara ori in strainatate poate fi transformat cu usurinta intr-o experienta educativa din care copiii au doar de castigat.

Explorati impreuna locuri noi, descoperiti bucataria locala si delectati-va cu specificul culturii zonei ori tarii in care va petreceti vacanta. La final, pe langa amintirile grozave, prichindeii vor veni acasa si cu un bagaj nou-nout de cunostinte si le vor fi sedimentat temeinic pe cele deja existente.  

Cum sunt vacantele familiei tale? In acest an, unde planuiti sa va petreceti vacanta? Impartaseste-ne din experientele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta familie Vacanta educatie copii Relaxare vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre