10 lucruri care amuza copiii in timpul calatoriei

/ / Modificat: 2011-06-21
10 lucruri care amuza copiii in timpul calatoriei

Sa tii un copil linistit intr-o calatorie lunga poate fi o provocare pentru multi parinti. Ei se plictisesc repede si nu pot sta mult timp in acelasi loc, fara a face nimic. Micutii trebuie intretinuti constant. De aceea, e bine sa ai cu tine cat mai multe jucarii si lucruri cu care sa ii distrezi.

1. Da-i aparatul foto sau camera video sa se joace cu ea!

Nu da pe mana copiilor foarte mici aceste aparate pentru ca risti sa le strice, dar daca prichindelul este destul de maricel, il poti invata cum sa le foloseasca si sa se distreze facand poze sau surprinzand pe camera imagini inedite din timpul calatoriei.

2. Pune in bagaj si cateva jocuri electronice!

Un tetris sau chiar telefonul tau mobil pot reprezenta 2 surse de distractie si amuzament pentru copil. Acestea functioneaza pe baterie si nu au nevoie de conectare la priza, de aceea sunt mai practice. Asigura-te ca ai baterii de schimb la tine sau ca ai unde sa incarci telefonul.

3. Spune-i povesti amuzante din copilaria ta!

Povestile care incep cu "atunci cand eram eu bebelus... " pot avea mare succes si il pot tine pe micut ocupat destul de mult timp. Razi si gesticuleaza in diverse moduri atunci cand povestesti pentru a-l face si pe el sa zambaeasca.

4. Ia in bagajul de calatorie un pachet de carti!

Joaca-te cu el diverse jocuri de carti si mai lasa-l si pe el sa castige din cand in cand. Se va distra copios cand se va vedea castigator. In plus, va dori sa se mai joace pentru ca astfel ii creste interesul, iar drumul pana la destinatie va parea floare la ureche.

5. Pune-l sa ghiceasca melodii!

Cel mai probabil ca deja stii care sunt piesele preferate ale copilului tau. Ia cu tine cateva cd-uri cu muzica preferata si pune-i cate un fragment de melodie, apoi pune-l sa ghiceasca numele melodiei sau sa o continue cand apesi butonul de pauza.

6. Faceti concurs de ghicitori!

Daca stie si el cateva ghicitori, cu atat mai bine! Pentru ca asa, puteti sa concurati! Insa in principal incearca sa il amuzi, spunandu-i cat mai multe ghicitori. Ia cu tine o carticica cu ghicitori potrivite pentru varsta lui si apoi ajuta-l, daca nu stie, mimandu-i intr-un mod amuzant raspunsul.

7. Ia cu tine o jucarie speciala cu care micutul sa faca baloane de sapun!

Exista recipiente speciale de cumparat pe care copiii le pot folosi cu usurinta pentru a se distra de minune facand baloane de sapun. Si ce daca esti in masina sau in tren? Daca acesta este singurul mod de a calma copilul si care ii suscita interesul, lasa-l sa o faca. Intreaba personalul din avion daca are voie sa faca acest lucru la bordul navei.

8. Ia cu tine dvd-uri cu desene animate!

Daca masina este dotata cu dvd-player, iar copiii au posibilitatea sa urmareasca desene, atunci nu ezita sa iei cu tine cat mai multe dvd-uri. De asemenea, verifica daca avionul are acest sistem incorporat si ii poate permite copilului sa se uite la desene. Il va tine ocupat destul de mult timp!

9. Nu uita acasa jucaria lui preferata!

Daca cel mic are o jucarie preferata, asigura-te ca este prima care va fi pusa in bagajel. Va intreba cu siguranta de ea in calatorie si ii va ocupa o mare parte din timp. Iar daca o uiti acasa, va fi un adevarat scandal. E si pacat sa se iste o adevarata criza de isterie din aceasta cauza!

10. Uita-te in ochii lui si zambeste-i ori fa diverse grimase vesele!

Atunci cand jucariile nu mai dau randament in a distra copilul, incearca sa il amuzi cu diverse grimase amuzante pe care i le afisezi. Joaca-te cu el un pic si fa-l sa rada! De asemenea, poti imita diverse animalute sau personaje ori voci amuzante.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii calatorie copii Distractie copii calatorie Trucuri calatorie copii Calatorii copii

Articole recomandate

Citeste si despre