10 idei pentru masa de picnic

/ / Modificat: 2014-08-11
10 idei pentru masa de picnic

Cauti cateva idei noi pentru o masa de picnic perfecta? Diversifica putin meniul festinului savurat in aer liber, la iarba verde si sub cerul azuriu al verii, cu ajutorul catorva sugestii inspirate. Picnicul este o activitate foarte placuta in sezonul cald, excelenta pentru momentele speciale petrecute in familie. Ultima luna de vara iti reaminteste ca trebuie sa profiti de fiecare zi insorita in compania celor dragi, inconjurata de frumusetetea naturii. Tine-ti prichindelul departe de computer si televizor, ademenindu-l cu o dupa-amiaza distractiva in aer curat. Iata cu ce poti umple cosuletul de picnic, pentru o masa in natura delicioasa, usoara si satioasa!

Sandvisuri cu hummus si legume proaspete

Ce preparate pot fi mai practice la un picnic in aer liber, decat sandviciurile? Insa nu te rezuma la banalele combinatii de cascaval, sunca si unt. Fa-le demne de un picnic special si original, apeland la combinatii precum hummusul si ardeii grasi (de toate culorile) sau alte legume proaspete, de sezon.  

Pachetele de vara cu ton, fasole si legume

O calitate esentiala a deliciilor culinare potrivite pentru un picnic este usurinta cu care acestea pot fi consumate de cei mari si cei mici. Daca vrei sa iti impresionezi partenerii de picnic, incearca o reteta simpla de pachetele de vara cu continut ridicat de proteine (din ton si fasole), garnisite cu legume proaspete.

Ai nevoie de cateva lipii obisnuite, pe care sa le intinzi pe masa. Prepara un amestec din ton la conserva, fasole cannellini, marcovi taiati cubulete, castraveti, condimente si zeama de lamaie. Pune cate o parte din compozitie in mijlocul lipiilor, ruleaza-le si impacheteaza-le la fiecare capat. Taie-le apoi in jumatate si infasoara-le in folie de aluminiu.

Frigarui cu fructe si pandispan

Iata un desert foarte creativ, pe care copiii il indragesc nespus. Ai nevoie de felii de pandispan proaspat (cu orice tip de aroma), forme de fursecuri diverse (stelute, triunghiuri, inimioare, ursuleti etc.) si de fructe proaspete (capsune, zmeura, felii de piersica, struguri, bucatele de ananas etc.).

Tot ce trebuie sa faci este sa le introduci cat mai creativ pe bete obisnuite de frigarui.

Salata de paste cu capsune

Extrem de practica si potrivita sezonului, salata de paste cu capsune este totodata un preparat surprinzator, indragit de intreaga familie. Ai nevoie de capsune proaspete feliate, paste fierte (preferabil melcisori sau fundite), branza mozzarella, busuioc proaspat, ceapa rosie taiata julien si otet balsamic.

Amesteca bine toate ingredientele si bucura-te alaturi de cei dragi de farmecul aromelor italienesti.  

Salata de cartofi

Un preparat satios si usor de savurat la iarba verde, salata de cartofi este o alta varianta excelenta de a diversifica festinul organizat in mijlocul naturii. Ai grija doar sa folosesti maioneza cu continut redus de grasime si smantana degresata, astfel incat preparatul sa nu fie unul hipercaloric.

Ai nevoie de cartofi, 250 grame maioneza light, 250 de grame smantana, 150 de grame de castraveti murati, 4 oua fierte, sare si piper. Fierbe cartofii, freaca maioneza cu galbenusurile de ou fierte, adauga smantana, sarea si piperul.

Taie marunt castravetii si albusul de ou si amesteca-i cu sosul de maioneza. Taie felii cartofii fierti si adauga-i in dressingul savuros. Asezoneaza, daca doresti, cu patrunjel proaspat.  

Cupe de castraveti cu umplutura de branza

Iata un aperitiv excelent pentru un picnic reusit. Taie mai multi castraveti mari in bucati de cate 2-3 centimetri grosime, astfel incat sa obtii rondele care imita forma mini-tartelor. Scobeste-le in mijloc (dar nu pana la baza) si umple-le cu crema de branza proaspata. Decoreaza tartinele originale cu ceapa verde si ardei, taiate marunt.  

Salata de varza cu ulei de susan

O salata banala de varza poate fi reinventata creativ pentru un picnic reusit. Taie fin rondele de varza alba si rosie, adauga morcov proaspat ras si asezoneaza cu un dressing asiatic preparat din otet din orez, ulei de susan si sos de soia. Aroma salatei te va surprinde intr-un mod foarte placut.  

Salata de quinoa cu mere si migdale

Combina quinoa, o sursa excelenta de proteine, cu fructe proaspete, migdale crocante si un dressing acrisor, pentru o garnitura foarte sanatoasa si usor de consumat la iarba verde. Ai nevoie de quinoa fiarta, doua lingurite de miere, suc de lamaie proaspat, un praf de sare, trei linguri de ulei de masline, trei mere decojite si taiate cubulete, un pumn de stafide, doi pumni de migdale coapte, patrunjel proaspat si piper.

Amesteca intai intr-un bol mierea, sucul de lamaie si sarea. Incorporeaza treptat si uleiul, pana cand compozitia se omogenizeaza. Adauga merele, stafidele, patrunjelul si migdalele in bolul cu quinoa gatita si amesteca bine. Toarna deasupra dressingul din miere si asezoneaza cu sare si piper. Poti prepara salata cu o zi inainte de picnic, deoarece rezista foarte bine la frigider si este delicioasa rece!  

Tarte cu branza, pui si ardei iute

Aceste mini-tarte savuroase sunt intotdeauna preferatele copiilor, atat datorita aspectului atractiv, cat si gustului apetisant. Foloseste tarte deja preparate, pentru a-ti usura considerabil munca in bucatarie.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade si amesteca, intr-un bol, doua oua, o jumatate de cana de smantana, un praf de sare si de piper. Intr-un alt bol, combina cateva cubulete de pui fiert, rondele de ardei iute taiate fin si cateva linguri de crema de branza.

Asaza mini-tartele in tava de copt (tapetata cu hartie de pergament), apoi umple-le cu cate o lingura din compozitia cu pui si glazureaza-le cu mixtura din oua si smantana. Coace mini-tartele timp de 10-15 minute, pana devin aurii.  

Castraveti murati inveliti in crema de branza si salam

O alta reteta usor de preparat si perfecta pentru un picnic distractiv cu copiii, de care te vei indragosti imediat. Ai nevoie de felii subtiri de salam italienesc, doua cutii de crema de branza, castraveciori murati si scobitoare colorate, pentru un aspect spectaculos.

Unge feliile de salam cu un strat gros de branza, pune cate un castravecior in centrul acestora si ruleaza. Taie apoi castravetele in rondele groase si fixeaza salamul cu o scobitoare.  

Care sunt preparatele speciale pe care le preferi pentru un picnic in familie? Inspira-ne cu ideile tale creative in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Idei picnic

Articole recomandate

Citeste si despre