Unele lucruri chiar devin mai bune cu trecerea anilor. Iata care sunt acestea!

/ / Modificat: 2017-09-26
Unele lucruri chiar devin mai bune cu trecerea anilor. Iata care sunt acestea!

Daca despre vin si arta se stie ca devin mai bune si mai valoroase odata cu trecerea timpului, in ceea ce priveste varsta, viteza cu care trec anii ne sperie si ne face sa ne gandim cu groaza ca imbatranim. Ce-ar fi sa ramanem optimisti si sa alegem sa vedem multele alte lucruri care pur si simplu se schimba in bine odata cu trecerea timpului?

Da, unele lucruri chiar devin mai bune cu trecerea anilor! Iata care sunt acestea:

Perspectiva: ai trecut de perioada de experimentare, te cunosti mult mai bine si stii de acum ca "esti suma tuturor experientelor tale". Ti-ai stabilit clar prioritatile si stii ce este cu adevarat important, nu te mai pierzi in detalii nesemnificative si nu mai iei toate lucrurile personal. Acum stii exact cum sa le abordezi: cu lejeritate si deschidere. Sunt persoane care apeleaza la sfaturile tale, pentru ca ai o viziune de ansamblu excelenta si maturitatea te-a schimbat! Ai fi crezut asta acum 10 ani?

Teama de esec: cand erai mai tanara, cel mai mic hop parea imposibil de depasit, iar piedicile aparute in drumul dezvoltarii tale pareau adevarate pietre de hotar. Intre timp ai inteles ca orice sfarsit atrage dupa sine un alt inceput, ca esecul uneori este inevitabil si face parte din experientele vietii si ca lumea nu se sfarseste din cauza unei nereusite. Esti mai senina si mai pregatita sa accepti orice are viata de oferit, dar mai ales, esti hotarata sa inveti ceva nou din toate experientele tale, bune sau rele.

Stima de sine: inceputurile atrag nesiguranta. Un job nou, o relatie noua, o situatie pe care o traiesti pentru prima oara. Te cunosti mai bine de acum, stii exact cat valorezi si ce ar trebui sa primesti inapoi de la oamenii din jur. Nu te mai complaci in relatii de conjunctura, nu te mai multumesti cu un loc de munca ce nu iti aduce satisfactii, iar in jurul tau au ramas doar oamenii care conteaza si care au stiut sa te aprecieze.

Informatia la putere: daca atunci cand erai tanara, televizorul era mereu pe canalul de muzica, acum esti mult mai interesata de tot ce se intampla in jurul tau, esti la curent cu ce se petrece atat in tara cat si in afara. Astfel ca atunci cand aprinzi televizorul, nimeresti direct pe canalul de stiri! De acolo afli o gramada de lucruri si ai chiar subiecte noi de dezbatut in cercul de prieteni.

Prieteniile: au ramas doar cateva probabil, dar sunt trainice. Nu mai este nimic de fatada, ai pastrat in viata ta doar persoanele cu care esti pe aceeasi lungime de unda si intre voi nu mai e loc de certuri copilaresti sau suparari din mai nimic. Va cunoasteti prea bine, si daca ati ales sa ramaneti in relatii, e clar ca veti imbatrani impreuna, depanand amintiri din vremurile tineretii.

Reuniunile de familie: daca nu demult acestea intrau la capitolul "corvoada", acum pretuiesti cu adevarat timpul petrecut alaturi de cei dragi si parca astepti cu nerabdare diferitele ocazii de a aduna familia si de a afla cine, ce a mai facut. Ai invatat sa apreciezi persoanele din familie si sa le accepti asa cum sunt, vrei sa te bucuri de prezenta lor in viata ta, pana nu e prea tarziu.

Plictiseala versus timp cu tine: daca inainte cautai ca fiecare clipa libera sa o petreci inconjurata de prieteni sau sa iti organizezi diferite activitati cu familia, acum un pahar de vin bun si o carte sunt o buna modalitate de relaxare si deconectare. Apreciezi mai mult momentele in care esti singura si nu esti constransa sa pui la cale un program care sa multumeasca mai multe persoane. Te ai in vedere doar pe tine si placerile tale!

Sexul devine mai bun cu varsta: da da, ai citit bine! Hormonii nu mai sunt la putere la fel ca la 20 de ani si te bucuri de o partida de sex altfel decat atunci. Esti mult mai sigura pe tine, stii exact ce iti place, esti mult mai degajata, abordezi sexul cu o alta atitudine si rezultatele sunt pe masura. Nu degeaba se zice ca "gaina batrana face ciorba buna"!

Finantele: ai mai multe de oferit la locul de munca si castigi mai bine. Perioada tineretii e deseori marcata de diferite lipsuri, multe din ele datorate veniturilor mici, insa cu trecerea timpului acumulezi experienta si ajungi sa fii platita pe masura. Copiii au mai crescut, casa este pusa la punct, este momentul sa te mai rasfeti si pe tine!

Nu toate aspectele ce tin de trecerea timpului sunt pozitive, exista si neajunsuri bineinteles. Dar depinde numai de tine cum alegi sa traiesti: sa numeri trecerea anilor si sa regreti ca nu mai esti foarte tanara, sau sa accepti cu zambetul pe buze tot ce iti poate viata oferi. Nu degeaba se zice ca fiecare varsta are frumusetea ei!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Fericire mamici Incredere in sine

Articole recomandate

Citeste si despre