Secretele unei casnicii fericite

/ / Modificat: 2013-09-11
Secretele unei casnicii fericite

Fiecare mariaj se confrunta cu momente delicate. Din fericire, poti repara cu succes coborasurile din relatia cu sotul tau daca tii cont de secretele unei casnicii fericite dezvaluite de specialisti.

Mituri despre viata de cuplu

Pentru ca exista multe mituri privind viata de cuplu, a sosit momentul sa ti le scoti din minte si sa abordezi corect situatiile conflictuale pentru o convietuire fericita cu jumatatea ta.

Nu va culcati niciodata suparati!

Folclorul a insuflat femeilor conceptia ca cea mai mare greseala este sa te culci suparata pe sotul tau, pentru ca frustrarile vor prinde amploare in interior si nu veti mai fi niciodata ca inainte.

Aproape nimeni nu este capabil de a reactiona limpede atunci cand este furios. Este mai sanatos sa-ti lasi o noapte ragaz de reflexie, pentru o discutie ulterioara "la rece".

Intr-o buna zi, veti dori lucruri diferite iar dragostea va disparea

cuplu_casnicie_fericita_batranete_armonieInteresele diferite sunt, in conceptia unora, o cauza iminenta de divort. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se schimba si nu-si mai doresc aceleasi lucruri. Prin urmare, isi vor pierde sentimentele si se vor desparti.

O casnicie functioneaza pe baza efortului comun de a pastra o armonie, nu pe hobby-uri similare.

Studiile arata ca cele mai longevive casnicii sunt cele in care partenerii au personalitati diferite, insa sunt preocupati sa gaseasca in permanenta o cale de mijloc.

Odata ce imbatraniti, sexul nu va mai conta deloc

Multi au senzatia ca oamenii trecuti de 45 de ani intra in "hibernare" din punct de vedere sexual, pentru femeia intra la menopauza, iar barbatul nu se mai simte atras de sotia lui.

Un studiu britanic recent arata ca 64% din respondente au ramas active sexual dupa atingerea menopauzei si se declara chiar mai multumite de acest aspect decat in tinerete. Satisfactia sexuala este obtinuta in primul rand la nivel mental, iar dupa 25 de ani de convietuire cu partenerul, comunicarea la acest capitol este in general la cote maxime.

Orice barbat trece prin criza varstei mijlocii

Se crede tot mai mult ca barbatii ajunsi la varsta de 40-50 de ani vor dori sa-si schimbe radical viata, la bratul unei pustoaice de 20 de ani in cele mai galagioase cluburi din oras.

Este adevarat ca oamenii trec printr-o perioada de auto-analiza a vietii cand se apropie de a doua tinerete, insa acest lucru nu inseamna ca isi vor dori neaparat altceva. Daca tu si partenerul tau veti fi sinceri si deschisi cu celelalt ar putea fi chiar un bun prilej de reconsolidare a relatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre