Cum sa ramai o mamica fericita?

/ / Modificat: 2011-09-16
Cum sa ramai o mamica fericita?

Sa fii mamica este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le daruieste viata. Insa uneori poate fi extenuant si coplesitor, iar specialistii sustin ca mamicile moderne concep activitatile de ingrijire a copilului in acelasi mod cu cele ale curateniei casei - adica nu prea placut. Iata cum sa ramai o mamica fericita!

Reinvie pasiunea in relatia de cuplu

Chiar daca ai o relatie buna cu partenerul tau si nu aveti probleme in cuplu, este bine ca din cand in cand sa va surprindeti cu mici atentii. Este important sa va reamintiti permanent cat va iubiti si cat de frumoasa este relatia dintre voi.
mamica_fericita

Intalneste-te cu prietenii

In ultima vreme taticul si copilul au fost cam singurii parteneri de distractie din viata ta. Insa nimic nu se compara cu intalnirile intre prieteni din oras - cateva ore fara copii, probleme, griji si alte surse de stres.

Este cea mai buna metoda de relaxare si de imbunatatire a calitatii vietii. Prietenia este cea mai importanta componenta a fericirii umane.

Nu te solicita la maxim

Oricata treaba ai avea de facut, permiteti momente de respiro si relaxare. Stiu ca vrei sa faci cat mai multe intr-un timp cat mai scurt, insa obiectivul tau se va solda cu o stare acuta de extenuare care ar putea deveni cauza multor probleme de sanatate. Iar bolile nu se potrivesc deloc cu o mama fericita. Pentru a fi sanatos si fericit, copilul tau are nevoie ca tu sa fii in primul rand astfel.
viata_cuplu_crestere_copil

Lucrati in echipa cand vine vorba de indatoririle familiei

Nu trebuie ca toate sarcinile de familie sa iti revina tie. Gatitul, curatenia, cumparaturile si alte treburi de prin casa trebuie impartite intre toti membrii familiei. Atata timp cat va invatati sa lucrati si colaborati ca o echipa, toata lumea va fi fericita. iar tu vei avea mai mult timp pentru a te distra si binedispune.

Fii realista, dar optimista

Probabil ca nu o sa poti sa ai marea cu sarea sau luna de pe cer, dar nici nu trebuie sa cazi in pesimism. Incearca sa iti formezi asteptari realiste, dar in acelasi timp sa iti pastrezi optimismul si atitudinea pozitiva in tot ceea ce faci. Numai asa le vei insufla si micutului tau, ajutandu-l sa se bucure de ceea ce ii ofera viata, dar sa spere intotdeauna la mai mult.

Foto: www.flash-screen.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fericire mamici Relatie cuplu parinti Ingrijire mamici Relaxare mamici Sanatate mamici Crestere copii Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre