Cum iti ingrijesti copilul de la distanta

/ / Modificat: 2012-11-06
Cum iti ingrijesti copilul de la distanta

Sa fii parinte de la distanta nu este deloc o sarcina usoara pentru stabilirea unei discipline si educatii armonioase a copilului. Si relatia cu el poate fi serios avariata atunci cand esti prezenta in viata lui doar cu un sfert sau jumatate de norma. Cu toate acestea, exista solutii prin care sa pastrezi legatura cu copilul, sa fii prezent in viata lui si sa consolidezi relatia cu el chiar si de la sute sau mii de kilometri distanta! Iata cum!

Comunica zilnic cu copilul!

Nu lasa sa treaca nicio zi fara sa vorbesti cu prichindelul tau. In ziua de astazi, exista o multime de metode de comunicare foarte ieftine, chiar gratuite, si utile pentru ca parintii plecati in strainatate sa poata comunica mai usor cu cei dragi.

Chiar daca telefonul a fost considerat mult timp principala forma de comunicare la distanta, in ziua de astazi, internetul a luat cu succes locul acestuia. In plus, programele online asigura nu doar comunicarea scrisa, ci si videoconferintele. Nu iti trebuie decat o camera web. In felul acesta, copilul nu iti va auzi doar vocea, dar te va si vedea, simtindu-se astfel si mai aproape de tine.

Implica-te in educatia lui!

Chiar daca esti departe de el, nu inseamna ca nu poti lua decizii legate de disciplina si educatia lui. Roaga persoana care a ramas acasa sa aiba grija de el, sa te puna la curent cu toate progresele pe care le face copilul in dezvoltarea lui si la scoala, dar si cu problemele de comportament sau boacanele pe care le face.

De fiecare data cand stabilesti legatura video sau telefonica cu el, ai grija sa il asiguri ca stii tot ce face si sa ii impui limite si reguli de disciplina. Spune-i ca bunica, taticul sau matusa, ori persoana care a ramas cu el, va avea grija sa ii spuna daca asculta sau nu de ceea ce ii spui.

Ajuta-l la teme!

Demonstreaza-i copilului ca esti si mai aproape de el si ca esti acolo cand are nevoie de tine. De cate ori ai ocazia, fa-ti programul astfel incat sa ajuti copilul la teme.

Stabileste videoconferinta la ora la care copilul isi face de obicei temele pentru scoala si ajuta-l la problemele pe care le intampina in rezolvarea lor.

Sunt anumite momente in copilaria copilului pe care merita sa le tina minte ca avand parintii alaturi de el. Cu totii ne aducem aminte de cum eram ajutati de parinti sa ne facem temele, de exemplu. Ajuta-l si pe copilul tau sa aiba aceasta amintire.

Da-i sfaturi cand are nevoie de tine!

La sfarsitul fiecarei conversatii, spune-i micutului tau ca il iubesti, ca esti alaturi de el si ca te poate contacta, telefonic sau virtual, oricand are nevoie tine.

De fiecare data cand vorbesti cu el, roaga persoana care sta cu el sa te lase singura in compania celui mic. In felul acesta, copilul se va simti mai confortabil si va fi mai sincer si deschis cu tine.

Fii cat se poate de deschisa in abordarea subiectelor si asigura-l ca nu trebuie sa ii fie teama sau rusine sa vorbeasca cu tine despre anumite subiecte. Asigura-l si ca tot ce vorbiti ramane doar intre voi. Ajuta-l sa capete incredere in tine, pentru a ti se putea destainui.

Creati-va traditii proprii... chiar si de la distanta!

Nu ezita sa va formati traditii si obiceiuri personalizate - sa va sunati la aceeasi ora in fiecare zi pentru a va spune reciproc "te iubesc", sa ii citesti povestea de seara, sa il suni pentru a-i ura in fiecare seara "noapte buna" pe ritmurile unei melodii sau pe versurile unei poezii. Puteti inventa tot felul de traditii si ritualuri doar ale voastre, care sa va ajute sa va apropiati mai mult si sa-ti simta lipsa mai putin.

Vizitati-va cat se poate de des!

Nu in ultimul rand, este foarte important sa depui eforturi pentru a-l vizita cat se poate de des. Poti alterna vizitele tale cu ale lui, daca iti este mai usor.

Nicio felicitare, mail sau videoconferinta nu se compara cu prezenta ta fizica langa prichindel. Imbratisarile, sarutarile si discutiile sunt mult mai dulci si confortabile cand sunt facute fata in fata cu cel mic.

Ai fost nevoita sa stai mult timp departe de copilul tau? Cum ai avut grija de el? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti munca strainatate Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre