Cum iti dai seama ca te-ai casatorit cu persoana nepotrivita

/ / Modificat: 2011-12-07
Cum iti dai seama ca te-ai casatorit cu persoana nepotrivita

Cele mai multe probleme in casnicie apar atunci cand cuplurile refuza sa vada lacunele evidente care stau in calea fericirii lor. Mai mult, oamenii nu-si accepta situatia dificila in care se afla, de teama judecatilor emise de prieteni si familie. Iata cum iti dai seama ca te-ai casatorit cu persoana nepotrivita in timp util, inainte ca totul sa devina imposibil de reparat.

Casatoria cu cineva total diferit de tine te plaseaza in ipostaza nefasta a instabilitatii. Inainte sa atingi punctul critic al mariajului, este important sa cauti semne care sa iti indice daca ti-ai ales sau nu in mod corect partenerul de viata. Iata care sunt aceste indicii pretioase, de neignorat:

Incompatibilitatea


Casatoria nu inseamna doar angajamente si asumarea responsabilitatilor, ci presupune inainte de toate o compatibilitate intre parteneri. Unele cupluri decid sa-si uneasca destinele doar pentru "a fi in randul lumii" sau in urma unor iluzii care nu se dovedesc a fi parte a realitatii concrete. Lipsa de compatibilitate in comportament, temperament, gusturi, viziune asupra vietii etc duce, in mod necesar, la o serie de dezavantaje.

Un mariaj poate rezista in pofita incompatibilitatii, insa cu pretul unor compromisuri repetate pe care trebuie sa ti le asumi daca decizi sa urmezi in continuare drumul pe care ai pornit.

Foto: dingo.care2.com

Lipsa de pasiune


Cu toate ca atractia fizica este pusa tot mai des pe planul doi, lipsa pasiunii in cuplu duce la alterarea relatiei de cuplu pe parcursul scurgerii timpului. In absenta acelei "scantei" dintre tine si partener, se instaleaza o monotonie apasatoare care stirbeste tot farmecul uniunii voastre.

"Chimia" dintre un barbat si o femeie joaca rolul unui liant esential pentru relatie, motiv pentru care sunteti mai predispusi unei despartiri daca ea lipseste. Odata ce constientizezi acest adevar incomod, poti decide daca merita sau nu sa lupti alaturi de partenerul tau in lipsa acestui ingredient de baza.

Sunteti total opusi


Ai auzit cu siguranta sintagma "contrariile se atrag", insa pe termen lung, valoarea de adevar a acestei afirmatii se confirma doar in legile fizice ale polilor opusi. In relatia de cuplu, este necesara o asemanare intre parteneri, cel putin in aspectele esentiale ale vietii: timp liber, intimitate si obiective pentru viitor. In caz contrar, veti trage amandoi in directii diferite, pana cand aleile vietilor voastre nu vor mai coincide in final.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probleme partener

Articole recomandate

Citeste si despre