Ce sa nu spui niciodata unei mame care lucreaza

/ / Modificat: 2014-03-25
Ce sa nu spui niciodata unei mame care lucreaza

Iti calci pe inima si te hotarasti sa te intorci la serviciu, dupa doar cateva luni de la nastere, pentru a spori bugetul familiei tale, dar si pentru a socializa putin. Ai crede ca decizia ta este apreciata de cei din jur si ca sacrificiul tau este vazut ca un gest laudabil sau eroic, insa te trezesti ca "sagetile" celor din jur sunt mai ascutite si dureroase decat te asteptai sau ca valul de critici pare sa nu se mai opreasca!  

1. Vai, eu nu as putea sa las pe altcineva sa-mi creasca copilul in primii ani de viata ai acestuia!

2. Mi-as dori si eu sa pot evada din casa si de langa copil, cateva ore pe zi! (... dar, daca stau sa ma gandesc, imi place sa ma mai uit la cate un film cat culc copilul si sa citesc o carte, cat doarme).  

3. Barbatul tau castiga foarte bine. De ce vrei sa te intorci la munca asa de repede?  

4. Pai si cand mai apuci sa stai cu copilul tau si sa-i oferi o educatie corespunzatoare?

5. Draga, sa nu patesti si tu ca o prietena de-a mea, al carei copil a inceput sa zica "mama" bonei, pentru ca petrecea prea mult timp cu ea.

6. Cred ca cel mic iti simte foarte mult lipsa!  

7. Si ce faci daca ratezi primii pasi sau primul cuvant pe care-l rosteste?

8. Eu m-as simti tare vinovata in locul tau, tocmai de aceea, am ales sa stau cu copilul acasa nu 2 ani, ci cel putin 4-5, sa ma asigur ca sunt martora la toate momentele importante din prima parte a copilariei lui.  

9. Poate daca stateai mai mult cu el acasa, invata deja sa mearga ori sa manance singur pana acum!  

10. Poate daca ai face putina economie la genti, haine si parfumuri, nu ai fi nevoita sa te intorci la munca atat de repede!

11. Draga, arati atat de obosita! Dar ce faci? Tragi de fiare la munca? Caci, pana la urma, nu esti nevoita sa stai acasa si sa-ti planga copilul din 5 in 5 minute... din orice!  

12. Daca nu esti dispusa sa-ti cresti copilul, atunci de ce l-ai mai facut?

13. Ai incredere in bona ta, nu? Nu de alta, dar am auzit ca multe sunt atat de prefacute!  

14. Nu stiu cum de reusesti! Mi se pare atat de greu si complicat sa le faci pe toate! (e mai simplu sa fii mama cu norma intreaga, nu m-as complica niciodata ca tine!)  

15. Nu te supara pe mine, dar consider ca primii ani sunt cruciali pentru copil si ca trebuie sa stai cu el 24 de ore din 24! (cu alte cuvinte, nu ti se pare ca esti cam inconstienta?!)  

16. Nu ti se rupe sufletul sa-l lasi atatea ore singur, la o varsta atat de mica?!  

17. Trebuie sa-ti iubesti foarte mult munca, daca esti dispusa sa te separi de bebelus pentru ea (cu alte cuvinte, trebuie sa o iubesti mai mult decat pe propriul copil)

18. Nu m-am gandit ca vrei sa fii promovata, pentru ca abia ai nascut si m-am gandit ca vrei sa petreci mai mult timp cu copilul decat sa faci ore suplimentare la birou (altfel spus, oi fi tu buna pe ce faci, dar nu-mi permit sa promovez o mama care poate fi sunata oricand sa plece de la serviciu pentru genunchiul julit al copilului sau pentru scandalul provocat la gradinita).

Ce alte replici acide sau rautacioase ti s-a intamplat sa primesti, din momentul in care te-ai hotarat sa revii la munca? Cum ai reactionat in fata lor? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Replici mame Sfaturi mama Critici mame

Articole recomandate

Citeste si despre