7 modalitati sa va aratati dragostea pentru bunici

/ / Modificat: 2013-06-13
7 modalitati sa va aratati dragostea pentru bunici

Bunicii sunt persoanele cele mai indragite si iubite de copii, dar si de voi, ca parinti. Sunt acele fiinte dragi si blande care v-au rasfatat de-a lungul timpului, v-au oferit cele mai frumoase amintiri ale copilariei si v-au pregatit acele bunatati al caror gust este inegalabil si de neuitat. Este timpul sa rasplatiti dragostea pe care v-o daruiesc constant bunicii cu mici dovezi de iubire, care le vor umple sufletele de bucurie si inimile de mandrie ca v-au crescut!

Felicitarile si creatiile artistice ale copilului

Nimic nu ajunge mai usor la sufletul bunicilor decat gesturile de dragoste care vin din partea copilasilor. Incurajeaza-ti prichindelul sa pregateasca un cadou personalizat pentru bunicii tai, sub forma unei decoratiuni sau a unei felicitari vesele. Nici nu e nevoie de mai mult pentru a umple sufletele bunicilor de bucurie si dragoste.

Prajiturile gatite si daruite cu suflet

Prepara, impreuna cu prichindelul tau, o prajitura delicioasa pe care sa o duceti in dar bunicilor. Eventual, scrieti cu frisca sau sirop de ciocolata "Va iubim mult" sau "Te iubesc, buni!" si mergeti cu ea in vizita. Probabil ca nu va depasi talentul culinar al bunicii si gustul delicios al preparatelor ei, dar cu siguranta, va aprecia gestul si se va simti flatata de o asemenea declaratie dulce de dragoste.

Comunicarea constanta cu ei

  Bunicii nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a se simti apreciati. Cel mai frumos cadou pe care il asteapta de la nepoti este sa fie vizitati sau telefonati mai des. Incercati sa mentineti o linie deschisa de comunicare cu ei si sa ii implicati frecvent in viata voastra de familie, pentru a se simti iubiti.  

Solicitarea sfaturilor in bucatarie sau in cresterea copilului

Bunicii adora sa fie bagati in seama, dar mai ales sa se simta utili. Pe masura ce inainteaza in varsta sau imbatranesc, incep sa fie izolati de catre ceilalti si sa se simta neputinciosi. Cere sfatul intelept al bunicilor ori de cate ori te afli in impas in pregatirea unei retete, in curatenia casei sau in ingrijirea copilului.

Chiar daca sfatul ti se pare pertinent sau nu, simplul fapt ca le-ai cerut ajutorul inseamna o dovada de dragoste si apreciere, de care se vor bucura imens. In acest fel, le aratati cat sunt de valorosi in viata voastra de familie si cat de mult ii respectati si iubiti pentru tot ce au facut pentru voi, dar si pentru copilul vostru.  

Vizitele-surpriza si florile

Bunicii sunt obisnuiti sa primeasca flori si cadouri doar cu ocazia zilelor de nastere sau la ocazii speciale? Le poti umple inima de bucurie si admiratie in momentul in care apari, pe neasteptate, la usa lor, cu un buchet imens de flori si scrisoare in care iti manifesti dragostea nemasurata pentru ei.

Organizarea unei petreceri de familie in cinstea lor

Nu astepta o ocazie speciala - aniversarea casniciei lor, ziua de nastere, sarbatorile etc. - pentru a organiza o mica petrecere in cinstea bunicilor. Coopteaza mai multe rude apropiate in acest proiect simpatic, planuiti o mica adunare de familie si pregatiti-va cu preparate delicioase pentru a-i intampina.

Apoi, invitati-i in vizita si nu le dezvaluiti ocazia. Vor fi placut surprinsi sa vada o astfel de reuniune familiala si sa descopere surprizele pe care le-ati pregatit pentru ei, doar pentru ca ii iubiti si admirati foarte mult.

Declaratiile de dragoste

Nu in ultimul rand, manifestati-va iubirea si aprecierea fata de bunici verbal, ori de cate ori aveti ocazia. Chiar daca faptele fac mai mult decat o mie de cuvinte la un loc, uneori, acestea sunt necesare, iar mesajul ajunge mult mai rapid la persoanele dragi, asa cum sunt si bunicii vostri. Nu ezitati sa le spuneti bunicilor cat de mult ii iubiti, cat de recunoscatori le sunteti pentru tot ce au facut pentru voi si cat de mult ii admirati ca persoane.

Tu cum iti manifesti dragostea pentru bunici? Ce alte modalitati creative si interesante mai stii pentru a le arata cat de mult ii iubesti? Ofera-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste bunici Apreciere bunici

Articole recomandate

Citeste si despre