7 lucruri care nu se schimba cand devii mama

/ / Modificat: 2017-01-19
7 lucruri care nu se schimba cand devii mama

Atunci cand devii mama, lumea incepe sa te priveasca cu alti ochi, fara sa-si dea seama ca, in esenta, esti aceeasi persoana pe care o stiu dintotdeauna. De la apelative nedorite, pana la sfaturi nebanuite, exista o multime de perceptii gresite pe care si le formeaza cei din jur despre tine ca mamica.

1. Numele tau nu este "mama"

Probabil ai observat si tu cum, odata cu nasterea copilului, toti cei din jur incep sa te strige "mami". Este ca si cum ai primi si botezul odata cu nasterea bebelusului. Nu doar taticul copilului, ci si parintii sau prietenele tale ajung sa te strige "mama" sau "mami". Lumea trebuie sa inteleaga ca doar copilul tau iti poate spune mama si ca ai un nume de botez pe care ai prefera sa fii strigata!

2. Nu detii toate raspunsurile

O alta impresie gresita pe care si-o formeaza cei din jur este legata de modul in care cred ca detii raspunsurile la toate intrebarile. Cultura ta generala despre copii si alte domenii are o limita. Nu te pot intreba orice, doar pentru ca esti mama si se presupune ca trebuie sa stii tot ce misca in jur.

3. Nu detii toate solutiile

Nu doar raspunsurile sunt asteptate adesea de la tine, ci si solutiile la diverse probleme cu care se confrunta copilul tau sau al prietenilor tai. Toti ajung sa te intrebe despre cum se schimba scutecele, cum adorm mai usor copilul, cum il ajuta sa scape mai usor de o raceala si multe alte probleme pe care le intampina ei in "meseria" de parinte. Ceea ce nu inteleg este ca nu esti "mama suprema" si ca nici tu nu ai o experienta mai mare decat a lor in ingrijirea unui copil, pentru a sti toate solutiile.

4. Nu ai renuntat la visuri si aspiratii

Statutul de mamica nu-ti schimba nici principiile despre viata, nici aspiratiile profesionale sau personale pe care le ai. Multi au impresia ca, odata ce devii parinte, renunti la cariera, dorinte si visuri pentru a-ti dedica exclusiv viata copilului. Gresit, esti inca o femeie care vrea sa fie iubita de un barbat si o profesionista care vrea sa-si consolideze cariera, dar care cauta momentul oportun pentru a pune in practica aceste proiecte.

5. Nu ai renuntat la prieteni si viata sociala

"Este mama, nu mai are timp de prieteni. Viata ei sociala s-a sfarsit" - este una dintre cele mai frecvente reactii pe care le auzi la cei din jur cand vine vorba de mame. Este o afirmatie nejustificata. Este adevarat ca timpul tau liber este mult mai limitat ca inainte, dar in niciun caz, nu renunti la prietenii tai si nu te inchizi in casa.

6. Nu ti-ai pierdut interesul pentru sex

Multe persoane pornesc de la premisa ca mamele si sexul nu se "impaca" deloc. Nu se intelege exact de ce statutul de mama il exclude pe cel de femeie. Cert este faptul ca, inainte de a fi mama, esti sotie sau iubita, iar organismul tau nu a "inchis" obloanele dorintelor sexuale.

7. Nu crede ca un copil este secretul fericirii in viata

Doar pentru ca esti mai implinita de cand ai nascut sau ai devenit mama, nu inseamna ca ai atins punctul maxim de fericire. Viata nu este perfecta atunci cand ai un copil. Nu ti-ai epuizat alte aspiratii sau dorinte care crezi ca te-ar face mai fericita. Esti inca in cautarea si dobandirea tuturor experientelor sau proiectelor care ti-ar implini, cu adevarat, viata.

Ce alte lucruri crezi ca nu se mai schimba la o persoana atunci cand devine mama? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Experienta mama Despre mame

Articole recomandate

Citeste si despre