5 moduri de a intari relatia de cuplu dupa nastere

/ / Modificat: 2017-01-10
5 moduri de a intari relatia de cuplu dupa nastere

Relatia de cuplu are frecvent de suferit dupa nasterea bebelusului. Timpul limitat, grijile, stresul si schimbarile care apar odata cu primul tipat al nou-nascutului par sa distruga romantismul si apropierea dintre tine si partenerul tau. Iata cateva metode creative pentru condolidarea relatiei de cuplu dupa nastere!

1. Comunicati deschis!

Secretul oricarei relatii durabile si fericite consta in comunicare si sinceritate. Fii sincera cu partenerul tau in privinta grijilor si problemelor pe care le ai si rezolvati-le impreuna. Efortul comun de a le depasi va va apropia.

2. Nu neglijati sexul!

Este adevarat ca o perioada de timp nu ai voie sa intretii relatii sexuale. Insa aceasta dureaza cateva saptamani, in timp ce unele cupluri uita sa mai faca sex luni de zile de la nasterea copilului. Reluarea vietii sexuale dupa nastere este un pas important pentru supravietuirea mariajului.

3. Lasa taticul sa aiba grija de bebelusul!

Nu il indeparta din activitatile de ingrijire a bebelusului - hranire, baita, schimbat scutece, imbracat, adormit etc. Participarea amandurora este necesara atat pentru bebe, cat si pentru relatia de cuplu. Ajutorul pe care vi-l dati reciproc ajuta la diminuarea tensiunilor si la aprecierea mai mare a fiecaruia dintre voi.

4. Alocati-va timp doar pentru voi doi!

De cand s-a nascut, bebelusul a devenit centrul universului vostru. Este si normal, dar evitati sa cadeti in capcana in care o fac multi parinti. Se dedica trup si suflet copilului, incat uita de mariaj, relatie de cuplu sau de cei apropiati. Lasati din cand in cand copilul cu bona sau rudele si iesiti impreuna sau plecati in mini-vacante. Aceste escapade mici au efect garantat si resusciteaza imediat relatia voastra.

5. Incercati sa aveti o viata sociala activa!

Asa cum nu trebuie sa uitati de momentele intime dintre voi doi, este important sa nu va parasiti nici prietenii. O viata sociala activa reprezinta o gura de aer sau un moment de relaxare pentru ambii parinti. Iesirile in oras, la restaurant sau film impreuna cu cei dragi va incarca cu energie si va ajuta sa faceti mai usor fata problemelor si grijilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie cuplu dupa nastere Viata sexuala dupa nastere Viata sexuala dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre