20 de schimbari in viata ta cand devii mamica

/ / Modificat: 2011-07-07
20 de schimbari in viata ta cand devii mamica

schimbari_dupa_sarcinaSchimbarile care apar in viata ta cand devii mamica sunt multiple. Cu siguranta lista lucrurilor care nu se schimba este mult mai scurta decat a transformarilor prin care treci. Cele care sunt mamici si au trecut prin acestea ne ajuta le identificam. Afla ce te asteapta ca mamica!

1. Te opresti, in sfarsit, sa mirosi trandafiri, flori si frunze, doar pentru ca bebelusul tau este in brate si vrea asta. Inainte, nu era timp pentru asa ceva. Apreciezi lucrurile marunte si frumusetea lor!

2. Sacrificiile pe care credeai ca le-ai facut pentru a avea un copil nu mai par deloc sacrificii.

3. Nu credeai niciodata ca poti fi atat de fricoasa! Intotdeauna ai fost puternica si nu ti-a fost teama de nimic. Cand devii mama grijile pentru siguranta si sanatatea copilului te coplesesc si te fac sa devii usor mai slaba.

4. Iti respecti si apreciezi parintii intr-o noua maniera! Una era dragostea sau respectul pentru ei cand erai doar fetita lor si atat si alta e cand esti mama si stii ce inseamna sa fii parinte.

5. In sfarsit, iti respecti corpul, care e un lucru diferit de aprecierea ta pentru forma lui!

casa_craciun_copii6. Crezi iarasi in lucruri in care credeai doar cand erai un copil – Mos Craciun, Iepuras, Mos Nicolae etc. Si faci lucruri pe care le faceai cand erai mica – te joci si te transformi chiar tu intr-un copil!

7. Descoperi ca durerile copilului sunt mult mai puternice decat ale tale. Copilul iti da forta sa treci peste niste dureri care nu se compara cu ale lor. Daca inainte si o simpla durere de cap era pentru tine o tragedie, acum este o nimica toata.

8. Te emotionezi mai repede si mai usor. Te impresioneaza, te intristezi si plangi aproape din orice. Inainte nu erai asa sensibila, dar statutul de mama emana bunatate, sensibilitate, dragoste, afectiune etc, aspecte pe care nu le-ai exploatat atat de mult inainte.

9. Descoperi care iti sunt prietenii cu adevarat apropiati. Reusesti sa faci o analiza a tuturor persoanelor din viata ta si sa te indepartezi de cei de care trebuia sa o faci de mult timp. Acum, vezi lucrurile intr-o alta lumina, si vrei sa ai langa tine doar oameni iubitori, calzi si buni.

10. Cand esti mama, fiecare zi e o surpriza si un dar de la Dumnezeu. In fiecare zi descoperi minuni pe care ti le infatiseaza chiar copilul din bratele tale.

11. Caca si pipi nu ti se mai par atat de respingatoare. Cand erai in preajma copiilor altor prieteni, ti se parea ca nu vei fi niciodata in stare sa speli si sa schimbi un bebelus de caca. Acum, fiecare scaun  este o bucurie si il astepti uneori cu nerabdare cand bebe e constipat.

dragoste_copil12. Devii o persoana matinala. Niciodata nu ti-a placut sa te trezesti dimineata. Cand s-a nascut bebelusul ai fost nevoita. Acum, e o obisnuinta si te trezesti fara ceas si iti dai seama cat de multe poti face intr-o zi daca te trezesti dimineata.

13. Descoperi ca ai multa dragoste si afectiune de oferit. Iubirea pe care o resimti si pe care esti dornica sa o impartasesti este nemarginita.

14. Realizezi cate se pot spune despre un simplu dintisor. Sau despre caca ori pipi. Sau despre suzeta si biberon. Niciodata nu ai fi crezut ca o sa citesti pagini intregi despre maselute, suptul degetelului, olita etc. De asemenea, nu credeai ca o bomboana sau o acadea poate avea o asa mare putere de influenta asupra copilului.

art_mama_bebelus15. Abia acum realizezi ca adevarata fericirea vine din lucruri marunte si ca banii nu aduc fericirea. Nicio avere nu se poate compara cu bucuria pe care ti-o aduce in suflet zambetul copilului tau. Niciodata nu ai fost mai bucuroasa si nu te-ai simtit mai implinita ca atunci cand bebelusul tau a facut primii pasi sau a spus pentru prima oara "mama".

16. Renunti la placerile tale pentru binele si rasfatul copilului. Erai o victima a modei si nu ratai nicio aparitie noua. Sacrificai orice pentru a-ti lua cei mai noi pantofi care apareau pe piata. Brusc, lucrurile acestea nu te mai intereseaza. Acum, preferi oricand sa cumperi copilului o jucarie sau o haina decat sa iti iei tu pantofii.

17. Nu te deranjeaza sa te culci mai devreme seara sau sa mai tragi cate un pui de somn ziua alaturi de copil. In felul, asta iti mai incarci bateriile. Iar daca nu obisnuiai sa dormi ziua, acum o vei face intens, pentru ca micutul tau nu va adormi de multe ori fara tine.

18. Descoperi puteri si forte noi in tine pe care nu credeai ca le ai. Te simti in stare sa faci fata la orice si esti capabila sa sacrifici tot ce e nevoie pentru binele micutului tau.

19. Descoperi cat de pretios este acum dusul. Daca inainte era o activitate de rutina, acum este un lux. Abia mai gasesti minutelele necesare intr-o zi pentru a face un dus rapid. Dar merita!

20. Iti descoperi dorinte ascunse si esti pornita pe ideea de a schimba lumea si de a o face mai buna. Pana la urma copilul tau creste in ea!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Schimbari viata mamica Proaspata mamica Sentimente mama Dragoste bebelus mama Proaspata mamica incredere Dragoste parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre