10 lucruri pe care un copil nu le stie despre mama sa

/ / Modificat: 2017-08-21
10 lucruri pe care un copil nu le stie despre mama sa

Se spune ca singura data cand crezi ca stii totul despre cresterea copiilor si parenting este inainte sa sa devii mama. Dupa aceea, plonjezi in apele agitate ale indatoririlor parintesti, gandindu-te mereu ca poti mai mult, luptand sa fii perfecta si esuand de fiecare data cand incerci sa le faci pe toate. In realitate, nu poti intelege cu adevarat ce inseamna sa fii mama pana cand nu devii una. Aceasta experienta schimba insasi nucleul fiintei tale.

Copiii tai nu stiu insa ce se intampla in sufletul tau, cum te lupti cu rolul de mama, ce-ai facut sau ce-ai fost inainte de a deveni "mama". Si nu pentru ca nu le pasa, ci pentru ca nu sunt suficient de maturi sa inteleaga. Daca ai putea sa le explici ce simte si cum se simte o mama, mai mult ca sigur le-ai spune urmatoarele lucruri:

1. Mama te iubeste mai mult decat iti poate spune in cuvinte

Inainte ca tu sa te nasti, mama ta era tanara si plina de viata. Avea indrazneala sa incerce mereu ceva nou, in cautarea adrenalinei. Nasterea ta a schimbat totul. Lumea ei s-a cutremurat si a inceput sa se roteasca pe o alta orbita. Tu ai devenit cel mai important lucru din viata ei. Pentru ea, esti soarele in jurul caruia se invarte. Asupra ta se concentreaza acum. Sa aiba grija de tine, sa te ingrijeasca si sa-ti intregeasca lumea. Cea mai importanta sarcina a ei este sa fie acolo, langa tine!

2. O ranesti

Nu s-a simtit confortabil pana sa apari in viata ei. Iar dupa ce ai facut-o, a urmat agonie. Ai muscat-o cu gingiile tale de sani cand te alapta, si, pe masura ce cresteai, ai continuat sa-i provoci durere. Ai zgariat-o, ai tras-o de par, ai lovit-o cu palmele peste fata si ai muscat-o iar, de data asta cu dintii tai de lapte, micuti, dar ascutiti.

O ranesti, dar ea tot te iubeste mai mult decat ti-ai putea inchipui!

3. Mama stie ca nu este perfecta

Ea este criticul ei cel mai aprig. De fiecare data cand greseste ca mama, se bate cu ea insasi. Stie ca nu exista parinte perfect, dar tot aspira la titlu. Incearca sa nu tipe la tine si sa ramana mereu calma. Are impresia ca esueaza in fiecare zi si, desi stie ca ar trebui sa se ierte si sa treaca mai departe, nu reuseste sa o faca.

4. Mama te priveste atunci cand dormi

Ii place sa se strecoare in dormitorul tau si sa-ti priveasca fata angelica in timp ce dormi. Iti urmareste respiratia ritmica, somnul pasnic. In acel moment uita de cearta pe care ati avut-o si te saruta cu mult drag pe fruntea transpirata. Esti copilul ei perfect!

5. Mama ar da orice sa fie bolnava in locul tau

Cel mai crunt lucru pentru ea este sa te vada ca esti bolnav, trist si deprimat. Te va veghea in fiecare secunda, sa strange dupa tine cand iti este rau, iti va schimba asternuturile murdare si te va ajuta sa bei apa. Ar prefera sa fie ea cea bolnava, numai ca sa nu te vada ca ti-e rau si suferi.

6. Mama isi doreste tot ce este mai bun pentru tine

Chiar daca uneori se poate purta intr-un mod caraghios, vrea doar sa te invete cum sa devii o persoana uimitoare, buna si generoasa. Dar mai presus de orice, iti doreste sa fii fericit. Calea spre fericire nu este insa una clara, asa ca iart-o daca nu esti de acord cu metodele ei.

7. A avut o viata foarta diferita, inainte ca tu sa te nasti

Poate ca a avut o cariera stralucita. Poate ca in timpul liber ii placea sa citeasca o carte, sa mearga la o petrecere sau sa calatoreasca in lume. Acum face excursii doar pana la baie. Se uita in oglinda pret de doua minute pentru a-si aduce aminte cine era si pentru a vedea cine este acum.

8. Si ea a fost copil candva

S-a jucat si ea in noroi, a batut mingea, si-a dezmierdat ursuletul de plus si s-a asezat pe genunchii bunicii. Poate chiar a visat sa aiba copii si s-a temut ca nu se va adeveri niciodata.

9. Obisnuia sa se certe cu fratii si surorile ei

Si ea se ciondanea cu fratii ei, la fel cum o faci si tu. Cu toate astea, iti spune mereu s-o lasi mai moale cu certurile. Amintirea lor o intristeaza.

10. Se teme de trecerea timpului

Chiar daca uneori este furioasa, trista sau coplesita de griji, stie sa pretuiasca primii ani ai copilariei, cand esti vulnerabil si ai nevoie de ea. Momentele acelea cand inca o tii cu frica de mana sau i te asezi in poala si iti lipesti obrazul de al ei, dezmierdand-o, sunt preferatele ei. Cel mai mult se teme de trecerea timpului. Pe masura ce vei creste si iti vei castiga independenta, nu vei mai avea nevoie de ajutorul ei pentru orice. Pe fata ei vor aparea riduri si teama ca intr-o zi va trebui sa isi ia la revedere de la tine i se va cuibari in suflet.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Mama buna Sacrificii mame

Articole recomandate

Citeste si despre