10 lucruri pe care nu le intelegi la copii

/ / Modificat: 2011-03-31
10 lucruri pe care nu le intelegi la copii

Desi ai impresia ca iti cunosti copilul mai bine decat oricine, cel mic nu inceteaza sa te surprinda. Copiii nu pot fi "cititi" atat de usor pe cat cred adultii! Sunt lucruri pe care chiar nu reusesti sa le intelegi. Iata unele dintre acele lucruri care te socheaza pur si simplu, facandu-te sa intelegi ca totusi copiii raman un mister chiar si pentru cea care i-a purtat in burtica timp de 9 luni.

1. De ce isi lasa amprentele peste tot pe pereti, oglinzi si alte piese de mobilier?

Stai si te intrebi, oare chiar atat de murdare sunt mainile copilului tau incat sa pateze atat de tare zugraveala ta proaspata? Si pana la urma, este chiar atat de greu sa se abtina sa mearga rezemandu-si mainile peste tot?

2.Brusc, nu-i mai place ceva ce ieri manca cu placere...

Cum se face ca atunci cand descoperi unul dintre putinele alimente care sunt pe placul lui la orice ora din zi si din noapte, se satura imediat dupa ce cumperi o multime de asemenea produse? Abia cand te hotarasti sa investesti in acele alimente si cheltui o multime de bani, descoperi ca micutul tau devine deodata mofturos!

3. De ce cand ii dai sa manance ceva, mai intai stramba din nas, dar cand tu incepi sa mananci din acelasi preparat, vrea si el sa manance?

Atunci parca nu li se mai pare atat de naplacuta la gust, desi initial a refuzat-o categoric...

4. De ce doar in week-end se trezeste dimineata?

De ce trebuie sa te rogi de el in fiecare zi sa se trezeasca pentru scoala, dar cand vine week-end-ul este treaz de la primii zori ai zilei? Si nu numai ca se trezeste, dar este si foarte... in forma!

5. "Nu e voie" inseamna uneori "esti liber sa faci ce vrei"...

De ce uneori cand ii spui "nu ai voie sa faci acel lucru" intelege si se opreste, iar alteori cand ii spui acelasi lucru parca intelege pe dos?

6. Scutecul abia schimbat se umple imediat

Cum se face ca bebelusul tau umple scutecul imediat dupa ce il schimbi, desi cel de dinainte era aproape uscat? Ai impresia uneori ca o face dinadins, nu-i asa?

7.Raceala dispare ca din senin!

Cum se face ca acasa este bolnav si manifesta o sumedenie de simptome destul de grave, iar atunci cand ajungi cu el la pediatru, acestea dispar parca din senin? Uneori ti se face si rusine de medic pentru ca il vedeai acasa cum suferea de dureri si de alte simptome.

8. Cum se face ca face pipi pe el in pat numai atunci cand ii schimbi lenjeria de pat?

Parca ai spune ca mirosul balsamului de rufe il determina sa "marcheze" acele cearsafuri!

9.Dragostea de care ai nevoie, la momentul potrivit

Cum se face ca stie exact cand ai nevoie de o imbratisare sincera si generoasa din partea lui?

10. Cum de are atata grija de fratiorul sau surioara lui fara a sti ce inseamna sa fii cu adevarat parinte?

Ba chiar te cearta sa faci liniste ca doarme bebe, ca bebe plange, il saruta, il mangaie... e impresionant si totodata un mister aceasta grija, aproape parinteasca de a iubi un copil, fiind chiar el un copil.

Bineinteles ca stii raspunsul la multe dintre aceste "enigme" si gasesti rapid o explicatie logica la ele. Doar si tu ai fost copil si stiai exact de ce procedai uneori astfel, iar altele ti se par logice pentru ca te-ai informat asupra cauzelor lor.

Totusi, suntem siguri ca la un moment dat ti-a trecut prin minte celebra expresie "nu inteleg de ce faci asa, chiar nu te inteleg", nu-i asa? Poate ca acum te amuzi sau ti se par puerile aceste mici mistere ale copiilor. Pentru multe mamici raman mistere de nedeslusit majoritatea actiunilor copiilor mici. Dar ce ar mai fi viata de mamica fara aceste mici nazdravanii si surprize din partea copiilor?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comportament copii Despre bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre