10 idei interesante de relaxare pentru o mamica fericita si o familie asemenea

/ / Modificat: 2017-09-22
10 idei interesante de relaxare pentru o mamica fericita si o familie asemenea

O mamica relaxata si fericita este parintele exceptional pe care il doreste copilul, sotia perfecta pe care o pretinde barbatul si prietena de nadejde pe care se bazeaza toti cei dragi. Suna frumos si idealist, dar in realitate, exista o multime de cai simple prin care te poti relaxa, indiferent ca ai la dispozite 1 minut, 1 ora sau 1 zi intreaga in acest scop.

Iata cateva moduri interesante, multe dintre ele neconventionale, dar cu rezultate exceptionale, prin care atragi din nou relaxarea si fericirea in viata ta, dar si in sanul familiei tale!

Bea un pahar de vin rosu

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a te destinde dupa o situatie tensionata, toarna-ti sau comanda-ti rapid un pahar de vin si lasa licoarea lui Bahus sa isi faca efectul. Vinul rosu are un efect relaxant imediat si, consumat in cantitati moderate, are si o multime de beneficii asupra sanatatii: scade riscul de cancer, imbunatateste memoria si reduce nivelul de colesterol rau din sange.  

Plangi daca simti nevoia

In cazul in care simti ca ti s-a umplut paharul si ca explodezi, fa-o! Nu iti inhiba aceste tensiuni emotionale care iti pot dauna sanatatii. Iar daca cea mai buna metoda a ta de descarcare emotionala este plansul, retrage-te intr-un colt si varsa-ti tot amarul odata cu lacrimile.

Te vei simti imediat mai bine si iti vei regasi puterea de a o lua de la capat si de a-ti continua treburile. Plansul ajuta la inhibarea hormonilor de stres care iti bantuie organismul, dar si starea de spirit.  

Fa sport

Daca vrei sa scapi rapid de tensiunile care te-au acaparat in ultima vreme si sa te bucuri iar de armonie in viata si familia ta, elibereaza-te de stres si combate oboseala prin intermediul sportului. Indiferent de timpul pe care il ai la dispozitie, exista solutii pentru a-ti pune organismul in miscare si a da cu stresul de pamant.

Daca ai abonament la sala, care este aproape de casa ta, si dispui de o ora sau doua libere, da fuga acolo si varsa-ti naduful pe aparatura de fitness. Chiar si in cazul in care timpul tau este limitat, exista solutii: aloca-ti 5 minute pentru a face cateva abdomene, genuflexiuni sau flotari; alearga 10 minute pe banda sau da o tura de parc de numai 20 de minute si vei simti rapid diferenta in starea ta de spirit.  

Uita-te la un film siropos sau la o emisiune banala

Cauta o emisiune pe un domeniu preferat sau pune-ti un film la calculator si relaxeaza-ti mintea incarcata de griji, pret de macar un ceas. Desi mergi pe principiul ca o emisiune sau un film trebuie sa aiba o latura culturala sau educationala, din care sa inveti ceva util pentru viata ta, exista momente in care filmele plicticoase si emisiunile stupide iti pot oferi doza de relaxare la care tanjesti toata ziua.  

Fa o plimbare cu masina

Daca simti ca sofatul te relaxeaza, scoate masina din parcare si da o tura rapida cu masina. Evita zonele aglomerate din centrul orasului, care pot deveni o sursa de stres, si da o raita de cativa kilometri pe cea mai apropiata autostrada de casa ta.  

Canta sub dus

Stii bine ca nu ai voce si nu ai participa la niciun karaoke in viata ta, insa esti totodata constienta de faptul ca adori muzica si ca iti place sa te relaxezi, din cand in cand, fredonand piesele tale favorite. Profita de intimitatea pe care ti-o ofera baia pentru a canta sub dus.

Combini astfel efectul calmant al unui dus cald sau rece, dupa preferinta, cu efectul antistres al cantatului si te bucuri astfel de o stare de bine care se rasfrange asupra intregii familii.

Tipa cat te tin plamanii... intr-o perna

Simti nevoia sa te descarci, sa tipi si chiar sa arunci cateva cuvinte ofensatoare in aer, insa nu o poti face de fata cu familia sau copiii. Retrage-te in cea mai indepartata camera din casa, inchide usa, ia o perna in mana, ingroapa-ti fata in ea si tipa cat poti de tare. Elibereaza-ti astfel frustrarile si furia acumulata de-a lungul zilei si redevino mamica relaxata, fericita si binedispusa pe care o cunoaste familia ta.  

Citeste o carte... obraznica

Un studiu derulat in 2009, la Universitatea din Sussex, Anglia, a demonstrat ca numai 6 minute de citit zilnic ajuta la scaderea cu 68% mai rapida a nivelului de stres din organism fata de alte metode. Desi orice carte sau material de lectura este binevenit in acest sens, cu siguranta efectul relaxant se va instaura mult mai repede daca optezi pentru o revista de lifestyle in care te pui la curent cu tendintele in moda sau in care descoperi un interviu siropos al unui actor sau personalitate preferata.

Destinderea va fi si mai mare daca optezi pentru lectura erotica si te aventurezi in fictiunea obraznica pe care E.L. James o contureaza in "Cele 50 de vicii ale dlui Grey" sau in seria "Atractia" a Silviei Ray. Poti descoperi tehnici si jocuri sexuale care iti pot scoate viata de cuplu din monotomie si pot reaprinde scantei intre cearceafurile din patul conjugal. Chiar si cateva pagini de lectura erotica pot face minuni pentru a te destinde si a imbina totodata relaxarea cu... placerea!  

Fa-ti de cap cu prietenele in oras

Nu mai este suficient doar sa iesi la o cafea cu prietenele sau sa faci schimb de pareri cu mamici in parc pentru a combate nivelul exagerat de crescut de stres care ti-a acaparat viata. Este nevoie sa ridici "standardele" vietii tale sociale si sa apelezi la idei cu ceva mai mult potential de destindere si voie buna.

Suna-ti prietenele si, in functie de timpul pe care-l ai la dispozitie - 1 ora sau 1 seara intreaga - iesiti in oras si faceti-va de cap. Beti cele mai extravagante cocktailuri, imbracati-va sexy si bucurati-va de muzica si dans impreuna. Este o reteta garantata pentru un tonus psihic mai bun si pentru o viata de familie fericita.

Fa o aroganta

Indiferent ca aroganta consta intr-un desert sofisticat cumparat de la o ciocolaterie de lux, in achizitionarea unei piese de lenjerie intima extrem de sexy sau in investitia intr-un parfum nou, merita sa te rasfeti din cand in cand cu astfel de "ofrande" pe sufletul tau.

Care sunt trucurile tale de relaxare care dau cele mai rapide rezultate? Cum reusesti sa te calmezi rapid dintr-o situatie tensionata? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mamici

Articole recomandate

Citeste si despre