Sfaturi pentru gasirea celor mai bune oferte pentru lentilele de contact

/ / Modificat: 2016-01-18
Sfaturi pentru gasirea celor mai bune oferte pentru lentilele de contact

Achizitionarea lentilelor de contact nu este o sarcina usoara, tocmai pentru ca oferta pietei este destul de variata atat in ceea ce priveste calitatea, cat si in ceea ce priveste modul de achizitionare.

Tot mai multe persoane aleg magazinele online in detrimentul celor clasice de optica medicala, din numeroase motive.

Primul argument care ii impinge pe cumparatori sa opteze astfel sunt preturile reduse pe care le practica site-urile; acestea nu au costuri de transport, iar distribuitorii le ofera de regula un pret mult mai mic de achizitie, tocmai pentru ca obisnuiesc sa cumpere cantitati semnificative de produse. Un alt avantaj este faptul ca, facand shopping online, cumparatorii scutesc timp si nervi pe care, in alta situatie, le-ar consuma in trafic sau stand la cozi.

Daca te regasesti si tu in publicul magazinelor de optica medicala si al celor care comercializeaza online lentile de contact, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa descoperi cele mai avantajoase oferte pentru acest produs:

Studiaza piata

Viziteaza cateva magazine de optica medicala, pentru a-ti face o idee despre tarifele pe care acestia le percep. Daca esti deja familiarizat cu preturile, compara-le cu cele ale magazinelor online care comercializeaza lentile de contact.

Iti vei da seama ca acestea au preturi mai mici, gaseste-le pe cele mai avantajoase dintre ele si vezi ce produse ofera, daca acestea se ridica la standardele de calitate pe care le impui tu in calitate de cumparator, respectiv de utilizator al lentilelor de contact. Cauta brandurile tale preferate, este foarte posibil sa gasesti si online firmele pe care le comercializeaza magazinele clasice.

Afla totul despre brandurile noi

Este posibil ca in mediul virtual sa gasesti si produse pe care sa nu le fi cunoscut dinainte. Furnizorii online incearca deseori sa faca fata competitiei prin diversitate, asa ca nu este ceva iesit din comun sa dai peste branduri necunoscute. Poti afla totul despre ele insa, atat de pe site-urile care le comercializeaza, cat si vizitand forumuri de discutii pe aceasta tema. Cu siguranta vei ajunge intr-un timp foarte scurt la concluzii in ceea ce priveste raportul calitate - pret al acestor produse.

Vezi ce optiuni ai si care este cea mai convenabila pentru tine

Cele mai multe magazine de optica medicala, fizice sau virtuale, pun la dispozitia clientilor pachete de lentile de contact de diferite dimensiuni, ce pot fi refolosite sau nu. Exista, de exemplu, pachete de cate 6 lentile care nu pot fi folosite mai mult de doua saptamani consecutiv sau lentile de contact care trebuie schimbate zilnic.

Indiferent daca iti cumperi unele cu dioptrii sau unele care doar sa-ti modifice culoarea irisului, trebuie sa te gandesti care dintre oferte este mai avantajoasa pentru tine, tinand cont de frecventa utilizarii lentilelor de contact.

Intereseaza-te cu privire la termenii si conditiile de achizitionare si de returnare a produselor

Orice magazin online trebuie sa aiba o astfel de sectiune in site, disponibila tuturor vizitatorilor acestuia. Aici vei gasi informatii legate despre conditiile in care poti returna un produs (daca are un defect din fabrica sau daca nu corespunde descrierii de pe site) pentru a-ti recupera banii. De cele mai multe ori, costurile de transport vor fi suportate in aceste cazuri de catre cumparatori, asa cum se intampla si in cazul magazinelor Alensa.

De asemenea, este posibil ca unele site-uri sa nu permita retur pentru toate produsele, ci doar pentru unele, iar acest lucru trebuie sa fie stipulat in aceeasi sectiune a site-ului. Un alt aspect important il reprezinta felul in care poti returna produsele; de exemplu, o pereche de lentile de contact TopVue nu poate fi returnata in cazul in care aceasta a fost desigilata sau prezinta urme de uzura si deteriorare.

Important este insa sa nu te temi de cumparaturile online, nici macar atunci cand vine vorba despre achizitionarea unor obiecte atat de delicate cum sunt lentilele de contact. Cu siguranta vei gasi produsele pe care ti le doresti si vei putea beneficia de ele la preturi mult mai avantajoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre