Scapa de stres cu ciocolata neagra

/ / Modificat: 2017-07-21
Scapa de stres cu ciocolata neagra

Strategiile prin care incerci deseori sa te eliberezi de surmenajul psihic si fizic nu dau rezultate intotdeauna, mai ales atunci cand responsabilitatile par sa nu se mai termine pentru tine. Solutia prin care poti scapa de stres este mai simpla decat crezi: ciocolata neagra, spun cercetatorii, este remediul dulce-amarui de care te poti bucura zilnic, in cantitati suficiente pentru o stare reala de bine.

Data viitoare cand te domina o pofta acuta de ciocolata, nu te mai simti vinovata. Organismul tau iti solicita un leac prin care sa reduca secretia de hormoni ai stresului. Specialistii o confirma, oficial, printr-un studiu in acest sens.

Ciocolata, doza ta zilnica de optimism

Cercetatorii au descoperit ca doza zilnica de ciocolata neagra benefica in combaterea stresului este de 40 de grame. Atat au consumat participantii la experiment in fiecare zi, timp de doua saptamani. Rezultatele studiului au indicat o diminuare semnificativa a nivelului de cortizol (hormonul stresului) din organismul voluntarilor.

Initiatorii studiului au urmarit gradul de anxietate detinut de 30 de adulti sanatosi inainte de "tratamentul" cu ciocolata neagra si au prelevat mostre de sange si urina la inceputul si la sfarsitul experimentului, pentru a compara diferentele.

In final, s-a evidentiat o reducere importanta a cantitatii de cortizol in cazul participantilor anxiosi si foarte anxiosi. In plus, ciocolata neagra si-a dovedit efectul pozitiv asupra metabolismului si a activitatii microbiene din zona intestinala.

In prezent, cercetatorii mai investigheaza si alti compusi ai ciocolatei negre cu potential pozitiv asupra starii de sanatate, precum sensibilitate imbunatatita la insulina, tensiune arteriala redusa si stare de spirit ameliorata.

Beneficii ciocolata neagra

- iti mentine inima sanatoasa: echilibreaza presiunea sanguina si reduce nivelul de colesterol;

- te ajuta sa slabesti: inhiba pofta de mancare;

- stimuleaza activitatea creierului: creste fluxul sanguin care circula catre creier, sporind activitatea memoriei si capacitatea de invatare;

- gustul delicios iti aduce zambetul pe buze;

Ciocolata neagra poate fi consumata ca atare, la vrac sau in diverse sortimente (cu menta, fructe, migdale, cereale). Acelasi desert tentant poate veni si sub forma de bautura, din lapte degresat fierbinte, 3-5 patratele de ciocolata si scortisoara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciocolata neagra beneficii Stres

Articole recomandate

Citeste si despre