Scapa de celulita de pe abdomen

/ / Modificat: 2012-01-12
Scapa de celulita de pe abdomen

Celulita de pe abdomen este o problema pentru orice silueta, fie ea robusta sau dimpotriva. Mai mult decat atat, nedorita grasime se ascunde si la nivelul organelor, amenintand tacit starea de sanatate. Solutia consta in patru puncte-cheie de atac, mai exact dieta, sportul, odihna si gestionarea gradului de stres. Iata cum poti scapa de celulita de pe abdomen in mod eficient.

Foto: howtolosebellyfat.co.uk

In incercarea de a obtine un abdomen cat mai tonifiat este important sa mananci, insa urmand cateva principii stiintific demonstrate privind stilul de viata calitativ.

Consuma grasimea potrivita

Chiar daca pare de necrezut, o dieta saraca in grasimi nu te ajuta cu adevarat in eliminarea celulitei de pe abdomen. Specialistii recomanda evitarea curelor de slabire bazate pe carbohidrati rafinati (orezul alb, de pilda).

Alimentele cu grasimi bune, precum uleiul de masline, avocado sau fructele de mare sunt aliati de nadejde in lupta cu grasimea abdominala. Faimosul doctor Oz iti da o idee excelenta pentru gustare, daca vrei sa scapi de colaceii inestetici: o felie de paine din faina integrala, pe care o consumi impreuna cu avocado, ulei de masline, lamaie si fulgi de ardei iute.

Abdomenele nu ajuta prea mult

Oricat de multe abdomene vei face, celulita de pe burtica nu va pleca nicaieri. Specialistii spun ca abdomenul detine grupe de muschi reduse ca dimensiune, incapabile sa arda cu adevarat caloriile in exces.

Pentru a scapa de stratul de grasime mai rapid, lucreaza grupele mari de muschi, din zona picioarelor, spatelui, pieptului si umerilor. Asadar, flotarile, genuflexiunile, sariturile si antrenamentul cardio sunt solutii eficiente pentru aceasta problema.

Dormi atat cat trebuie

Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care dorm mai putin de 5 ore pe noapte sau peste 9 ore sunt cele care acumuleaza cea mai multa grasime la nivelul abdomenului. Dormi atat cat trebuie, intre 7 si 8 ore, intr-o camera intunecata si linistita.

Consuma fibre solubile

O dieta bogata in fibre solubile, prezente in legume, fructe si fasole ajuta la topirea grasimii de pe abdomen. Consuma cel putin 10 grame pe zi, adica 3 mere mici, o ceasca de mazare sau una de fasole.

Roaga-te si mediteaza

Rugaciunile tale pentru o talie de vis vor fi auzite. Rugaciunea regulata si meditatia ajuta la reducerea nivelului de cortizol in corp, acel hormon care favorizeaza depunerea de celulita pe abdomen. In acest fel, scapi de stres si te alegi cu o silueta noua: minte sanatoasa in trup sanatos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri eliminare celulita Tratament celulita

Articole recomandate

Citeste si despre