Putem preveni aparitia firelor albe?

/ / Modificat: 2011-09-15
Putem preveni aparitia firelor albe?

ingrijire_par

Albirea parului este un semn de imbatranire care face tot posibilul sa iti tradeze varsta. Exista mamici care se vad puse fata in fata cu firele albe inca din tinerete. Chiar daca se considera ca apare in mare parte din cauze genetice, exista metode de prevenire a incaruntirii.

Alimentatia


Pe langa genetica, una dintre cauzele principale ale albirii parului o constituie deficienta unor vitamine si minerale esentiale din alimentatia ta. Se pare ca ceea ce mananci te poate ajuta sa iti mentii o podoaba capilara frumoasa cat mai multi ani.

Mananca alimente bogate in cupru - napul verde, fasolea boabe, spanacul, carnea, ananasul, rodiile, migdalele, murele, dar si in iod - morcovii si spanacul. Iodul si cuprul joaca un rol esential in pigmentarea firului de par.

Sursele alimentare de proteine sunt importate in preventia parului alb, de aceea nu trebuie sa elimini din meniul tau ouale si carnea slaba sau cerealele integrale.

Si lipsa vitaminei B12 a fost asociata cu modificariel de pigment ale parului. Consuma zilnic oua, branza, banana, peste sau carne de vita pentru a primi doza necesara din aceasta vitamina.

Suplimentele de vitamine si minerale

Uneori, deficientele de vitamine si minerale sunt atat de mari incat nu pot fi acoperite doar prin alimentatie. De aceea, este important sa mergi la medic pentru a-ti recomanda dozele si tipurile necesare de vitamine si minerale care-ti lipsesc.
art_parul
Relaxarea si somnul

Stresul este o alta cauza esentiala a albirii parului. Exista cazuri in care persoanele albesc brusc, in urma unei traume emotionale puternice. Este important sa controlezi nivelul de stres din organism prin toate mijloacele antistres pe care le ai la-ndemana:

  • somn suficient;
  • alimentatie corespunzatoare;
  • hidratare corespunzatoare;
  • activitati relaxante (film, plimbari, vacante, iesiri cu prietenii etc.);
  • practicarea unui hobby.


Lasarea de fumat si reducerea consumului de alcool


Combinatia dintre alcool si tutun dauneaza sanatatii parului si contribuie la incaruntire. Acestea imbatranesc prematur organismul conducand la aparitia precoce a firelor albe. Fa tot posibilul sa te lasi de tigari si sa limitezi consumul de alcool.

Remedii naturiste


Exista si cateva plante care au un rol esential in combaterea incaruntirii parului. Acestea se numesc He Shou We sau Fo-ti. Apeleaza si la masti naturale pentru ingrijirea si redarea frumusetii parului.

Foto: scienceline.org


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire par Frumusete femei

Articole recomandate

Citeste si despre