Pozitia in care dormi iti da in vileag personalitatea

/ / Modificat: 2011-09-15
Pozitia in care dormi iti da in vileag personalitatea

pozitie_somn_personalitate

Cantitatea si calitatea somnului sufera transformari permanente de-a lungul vietii, aflandu-se in stricta legatura cu stilul de viata si evenimentele cotidiene. Daca limbajul corpului este un indicator al trairilor tale in stare constienta, pozitia in care dormi iti da in vileag personalitatea.

Un studiu elaborat de specialistul in evaluarea si consilierea somnului Chris Idzikowski, pe un esantion de 1000 de britanici, a demonstrat ca pozitia de somn poate fi asociata cu anumite trasaturi de caracter si predispozitii spre imbolnavire.

Pozitia fetala

Pozitia fetala este cea mai frecventa postura in care oamenii se odihnesc, femeile avand aceasta preferinta in numar dublu fata de barbati. Persoanele din aceasta categorie afiseaza o atitudine rece si dura, insa in realitate sunt sensibile, timide si vulnerabile.

Lateral, cu mainile pe langa corp


Daca dormi de obicei pe o parte, cu mainile pe langa corp, inseamna ca esti o persoana sociabila, prietenoasa, de incredere, insa usor prea credula.

Lateral, cu mainile intinse in fata


Daca te regasesti in aceasta pozitie, inseamna ca esti deschisa la nou si usor adaptabila, dar te caracterizeaza si cinismul, suspiciunea si incapatanarea.
pozitii_somn
Pozitia soldatului

Somnorosii care dorm pe spate, cu mainile pe langa corp, sunt indivizi tacuti, rezervati, discreti si perfectionisti. In plus, au sanse sporite sa sforaie si sa dezvolte probleme respiratorii.

Pozitia "cadere libera"


In cazul in care te odihnesti de obicei pe burta, cu mainile sub perna si capul intors intr-o parte, esti indrazneata, sociabila, dar deloc rezistenta la critici.

Pozitia "steluta de mare"

Daca iti place sa dormi pe spate, cu bratele ridicate in jurul capului, esti o buna ascultatoare, o persoana saritoare si discreta. Din pacate, pozitia incurajeaza sforaitul, un factor perturbator pentru odihna.

Foto: bbc.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre