Orice preparat homeopatic are actiune asupra organismului omenesc

/ / Modificat: 2015-03-20
Orice preparat homeopatic are actiune asupra organismului omenesc

Orice substanta si orice produs folosit pentru a trata bolile se numeste medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizarii medicamentelor,  exista doua mari categorii: alopatice si homeopatice. Consumam aceste medicamente de fiecare data cand ne confruntam cu o problema de sanatate, dar cati dintre noi suntem informati cu privire la modul de actiune a fiecarui tip de medicament?

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent in stiinte medicale si membru corespondent al Academiei Romane a explicat concret terminologia de medicament si tipurile de medicamente astfel incat termenii folositi in mod uzual sa fie utilizati corect. Potrivit acestuia, medicamentele alopatice actioneaza la doze terapeutice numite doze ponderale sau masurabile, iar medicamentele homeopatice sunt folosite in doze subponderale. In acest context, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a subliniat inca o data faptul ca anumite persoane sustin nefondat ca medicamentele homeopatice nu contin nici o cantitate de substanta activa.

 boiron2

Medicamentele homeopatice se prepara din substantele chimice naturale, fie substante pure cristalizate, fie tincturi preparate din plante. Din acestea, prin diluari succesive se prepara diverse potente ale medicamentelor homeopatice. In marea majoritate a cazurilor, prescriptiile de medicamente homeopatice se fac cu dilutii care inca mai contin sute de mii sau milioane de molecule active. Preparatele homeopate care nu mai contin deloc substante active sunt preparatele care au ca indice de diluare C 12. Cu toate acestea, "realitatea este ca orice preparat homeopatic, indiferent cat de diluat este, are actiune asupra organismului omenesc", a subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Baza recomandarilor homeopate consta in numeroasele teste realizate direct pe oameni.

Esenta homeopatiei este principiul similitudinii. Potrivit acesteia, substantele care provoaca anumite simptome la organismele sanatoase sunt capabile sa vindece simptomele respective, care se manifesta in cadrul unor boli diverse. Indiferent de tipul dilutiilor folosite, joase sau inalte, prescriptiile se fac pe baza legii similitudinii. Tratamentele homeopate au la baza pe langa aceasta lege fundamentala si legea dozelor subponderale.

 boiron

In comparatie cu tratamentele homeopate, cele alopate au la baza legea contrariilor si legea dozelor ponderale. Nu exista nicio contraindicatie si nici vreo interactiune medicamentoasa in ceea ce priveste priza simultana de medicamente alopate si homeopatice. Ele sunt utilizate din ce in ce mai des in mod complementar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre