Obiceiuri sanatoase pentru a tine departe gripa si raceala

/ / Modificat: 2011-11-18
Obiceiuri sanatoase pentru a tine departe gripa si raceala

Temperaturile in continua scadere te fac din ce in ce mai vulnerabila in fata imbolnavirii specifice sezonului rece. Deja simti cum gatul ti se irita pe zi ce trece si observi tot mai multe persoane cu nasul rosu in jurul tau. Desi nu exista un factor precis care sa iti asigure protectia impotriva guturaiului, exista o serie de metode utile in prevenirea bolii. Iata cateva obiceiuri sanatoase care te tin departe de gripa si raceala in anotimpul friguros.

Pastreaza-ti mainilie curate

Spalatul frecvent al mainilor functioneaza ca un adevarat scut impotriva microorganismelor. De-a lungul zilei, iti atingi chipul cu mainile mai frecvent decat realizezi. O igiena corecta a palmelor va tine microbii departe de nasul, ochii si gura ta.

Spala-te inainte sa gatesti sau dupa ce atingi orice obiect utilizat in comun la serviciu, manerul usilor sau butonul liftului.

Spala-te pe maini fara sa te grabesti

Majoritatea oamenilor nu isi curata suficient de bine mainile. Spala-te de fiecare data timp de 20-30 de secunde, inclusiv printre degete si pe partea superioara a palmelor. Actiunea sapunului va indeparta germenii incorporati in celulele pielii si in sebumul natural al acesteia.

Foloseste apa calduta in loc de rece, astfel incat sa beneficiezi de toti agentii de curatare din sapun.

metode_prevenire_gripa_raceala

Utilizeaza produse de igienizare portabile

Desi apa si sapunul raman optiunile de preferat, produsele de igienizare care nu necesita apa te ajuta sa-ti mentii mainile curate chiar si atunci cand nu ai acces la o chiuveta. Pastreaza o sticla de gel dezinfectant pe birou si reimprospateaza-ti palmele periodic, folosind o cantitate suficienta de produs.

Servetelele dezinfectante sunt si ele o varianta eficienta, asadar nu uita sa le poti mereu in geanta atunci cand parasesti locuinta.

Dezinfecteaza suprafetele din jur

O dezinfectare rapida cu un servetel antibacterian a suprafetelor pe care urmeaza sa le atingi te poate tine departe de gripa si raceala. Este recomandat sa ai in vedere computerul de la serviciu, manerul caruciorului de cumparaturi si barele din metrou sau autobuz.

Ai grija de tine

Mananca suficient si sanatos, fa multa miscare si odihneste-te atat cat ai nevoie. Doar in acest fel iti poti intari sistemul imunitar pentru a rezista manifestarilor de gripa si raceala. Discuta cu medicul tau despre vaccinul antigripal si programeaza-te pentru imunizare.

In acest fel, ai toate sansele de a intampina primavara sanatoasa si fara amintiri neplacute printre batiste.

Cum iti imunizezi copilul contra racelii si gripei?

imunitate_copil

11 remedii pentru inlaturarea simptomelor de raceala si gripa la copii

remedii_raceala_gripa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prevenire gripa Prevenire raceala

Articole recomandate

Citeste si despre