Migrenele insotite de stari de voma

/ / Modificat: 2014-04-18
Migrenele insotite de stari de voma

Migrenele sunt dureri de cap, care, in mod surprinzator, isi fac aparitia si cu o serie de simptome digestive, senzatia de greata fiind cea mai frecventa dintre ele. Cu alte cuvinte, durerile de cap sunt atat de severe incat provoaca greata, desi cercetatorii nu au reusit inca sa explice exact legatura dintre cele doua simptome. Desi sunt considerate afectiuni cronice si par sa se declanseze din cauza unei mutatii genetice, durerile de cap insotite de greata pot fi si simptomul unor boli.

Care este legatura intre migrene si senzatia de greata?

Nu se cunoaste inca o explicatie clara pentru modul in care durerile de cap pot declansa senzatia de greata ori pentru faptul ca, in cazul migrenelor, se declanseaza simultan. Cele mai multe teorii stiintifice pun aparitia senzatiei de greata din timpul migrenelor pe seama schimbarilor aparute la nivelul estrogenului din organism. Aceasta poate fi si explicatia pentru faptul ca migrenele sunt mai frecvente la femei decat la barbati.

O alta teorie sugereaza ca migrenele se declanseaza in momentul in care anumiti nervi de la nivel cerebral transmit un semnal vaselor de sange de pe suprafata creierului sa se largeasca, ceea ce conduce la aparitia durerii.

Atacurile migrenoide insotite de greata sau stari de voma pot aparea si pe fondul scaderii nivelului de serotonina din organism. Vasele de sange situate pe suprafata creierului se largesc atunci cand nivelul acestui neurotransmitator scade, aparand astfel durerile de cap. In unele cazuri, migrenele pot fi un simptom al unei afectiuni precum raceala, gripa sau meningita, de aceea, trebuie intotdeauna investigate la medic.

Tipuri de migrene care se manifesta prin greata sau stari de voma

Migrenele fara aura

Migrenele fara aura sunt mai comune decat cele cu aura si se caracterizeaza prin dureri severe de cap, probleme de vedere, vertij, sensibilitate la lumina si nu in ultimul rand, greata. Migrenele cu aura sunt anuntate cu 20 de minute sau cel mult o ora inainte ca durerile de cap sa apara, prin simptome precum ameteala sau tulburari de vedere. Sunt insotite de greata in cazuri mai rare.

Migrene abdominale

Migrenele abdominale, care sunt mai frecvente in randul copiilor, au ca principal simptom crampele abdominale, insotite de stari de greata si/sau varsaturi. Chiar daca la inceput nu se manifesta prin simptome asociate migrenelor normale, copiii care sufera de acest tip de migrena prezinta riscuri mari de a manifesta si dureri de cap la maturitate.

Vertij paroxistic benign

Este un tip de migrena specifica copilariei, care se caracterizeaza prin senzatii de ameteala si pierdere a echilibrului. Este frecventa in randul copiilor de 1-3 ani si poate fi insotita de varsaturi.

Cum se trateaza migrenele care se manifesta cu stari de voma?

Migrenele insotite de senzatie de greata pot fi tratate cu ajutorul mai multor masuri, atat medicamentoase, cat si legate de stilul de viata. Potrivit specialistilor, stresul este principalul declansator al durerilor severe de cap. Daca stii ca ai un stil de viata haotic si predispus la stres, adopta cateva tehnici de relaxare menite sa diminueze tensiunea din organism: sport, plimbari, masaj etc.

De asemenea, si alimentele precum ciocolata sau alcoolul sunt considerate factori declansatori pentru migrene, de aceea, trebuie consumate cu moderatie sau eliminate din dieta. Adopta un stil de viata sanatos, printr-o dieta sanatoasa, bogata in vitamine si minerale.

Exista terapii medicamentoase ce pot fi administrate in vederea prevenirii atacurilor migrenoide, dar si medicatii care doar atenueaza simptomele, pana la disparitia lor completa. De cele mai multe ori, medicamentele antimigrenoide ajuta si la disparitia simptomelor de greata.

Nauzyl este o formula ce amelioreaza starile de greata si voma, avand un gust placut de portocale si care se dizolva rapid in cavitatea bucala. In plus, Nauzyl nu determina reactii adverse de tip ameteala sau somnolenta.

Nauzyl nu este un medicament si administrarea Nauzyl nu trateaza cauza starilor de greata si voma, ci doar amelioreaza aceste stari.

Profita acum de promotiile Nauzyl: Cumperi doua primesti trei! si Nauzyl iti face burtica fericita!


In cazul in care starea de voma persista, medicul iti poate prescrie o serie de medicamente, injectii sau siropuri cu efect antiemetic sau antivomitiv. Acupunctura sau biofeedbackul sunt doua terapii alternative folosite adesea in tratarea si atenuarea simptomelor migrenelor.

Tu ce remedii eficiente contra migrenelor insotite de stari de voma cunosti? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome migrene Dureri cap

Articole recomandate

Citeste si despre