Metode simple si la-ndemana pentru prevenirea cancerului

/ / Modificat: 2010-11-29
Metode simple si la-ndemana pentru prevenirea cancerului

Cancerul este o boala in directa legatura cu stilul de viata al fiecarei persoane. Daca vrei sa il previi nu este suficient numai sa mergi la medic periodic pentru teste profilactice sau sa te rogi ca factorii genetici sa nu fie defavoarea sanatatii tale. Stilul de viata sanatos reprezinta cea mai buna metoda profilactica a cancerului.

Mentine-ti greutatea in limite normale!

Obezitatea reprezinta un important factor de risc pentru multe tipuri de cancer. De aceea, pastrarea indicelui de masa corporala in limite normale este esentiala. Medicii sustin ca barbatii cu ar trebui sa depaseasca 93 in talie, in timp ce femeile aproape 79.

Fa miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi!

Nu este necesar sa alergi neaparat pe banda sau sa mergi la sala, important este sa te mentii activa fizic cel putin 30 de minute zilnic, chiar daca asta inseamna sa mergi pe jos pana la serviciu si inapoi.

Redu portiile de carne rosie si elimina complet alimentele procesate pe baza de carne!

Incearca sa diminuezi cat poti de mult preparatele pe baza de porc, vita sau miel. Medicii recomanda reducerea consumului de acest carne la doar 550 de g pe saptamana. De asemenea, ei sugereaza sa inlocuiesti acest tip de carne cu puiul, pestele si fructele de mare. Evita mezelurile si alte produse care contin carne procesata industrial!

Evita bauturile dulci din comert!

Racoritoarele si alte bauturi comerciale contin de regula multi aditivi si cantitati foarte mari de zahar. Pe langa faptul ca multi aditivi folositi cauzeaza mai multe tipuri de cancer, atat ele cat si zaharul predispun la obezitate, un factor declansator al cancerului.

Adauga in dieta zilnica mai multe tipuri de legume, fructe, cereale integrale si legume boabe!

Incearca sa iti transformi meniul intr-un curcubeu - sa regasesti pe farfurie legume cat mai colorate si mai proaspete. Combina mai multe legume intre ele si nu te lasa cramponata doar in cateva tipuri de legume. Inlocuieste dulciurile care contin zahar cu fructe.

Evita consumul produselor procesate industrial si al celor cu un continut ridicat de sare!

Cam tot ce se conserva si se proceseaza se bazeaza pe sare pe post de conservant natural. Consumul zilnic de sare nu trebuie sa depaseasca 2.4 mg pe zi. Inlocuieste sarea cu diverse condimente si ierburi aromate.

Nu lua suplimente pentru a te proteja impotriva cancerului!

Nu incerca sa te minti singura alegand diverse suplimente alimentare pe baza de vitamine si minerale sau plante pentru profilaxia cancerului. Nu este vorba ca ele sunt nocive, doar ca nu exista nicio dovada ca astfel de produse au acest efect profilactic.

Limiteaza consumul zilnic de alcool!

Recomandat este sa il elimini complet din dieta, dar daca acest lucru nu este posibil, specialistii recomanda reducerea cantitatii la 1 pahar pe zi pentru femei si la maxim 2 pentru barbati. Atentie si la dimensiunea portiilor! Nu uita ca alcoolul a fost legat, printre altele, de aparitia cancerului de san!

Alapteaza bebelusul cel putin 6 luni de la nastere!

Medicii au descoperit ca mamicile care alapteaza mai mult timp bebelusii au mai putine sanse de a dezvolta cancer de san.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Exercitii fizice Prevenire cancer san

Articole recomandate

Citeste si despre