Metode neconventionale pentru prevenirea racelii si gripei

/ / Modificat: 2012-02-24
Metode neconventionale pentru prevenirea racelii si gripei

Auzi peste tot despre importanta vitaminelor, mineralelor si a antioxidantilor pentru intarirea sistemului imunitar, insa ai putea sa omiti cateva aspecte esentiale pentru mentinerea starii de sanatate. Prevenirea imbolnavirii poate fi sustinuta si cu ajutorul catorva metode neconventionale, mai exact prin gesturi si obiceiuri banale care actioneaza ca un scut protector impotriva microbilor din mediul exterior.

Foto: healblog.net

Chiar daca nu constientizezi acest lucru, corpul tau se lupta in fiecare zi cu inamicii biologici care te inconjoara. Virusurile, bacteriile si alti paraziti invizibili atenteaza la integritatea ta fiziologica in permanenta, iar tu nu trebuie sa le dai ocazia sa-si atinga scopul.

Elibereaza-ti narile cu delicatete

Atunci cand caile respiratorii par sa fie infundate, simti nevoia sa iti sufli nasul cu putere, pentru a elibera narile de mucusul format. Acest gest agresiv poate "propulsa" materia formata in sinusuri, crescand astfel riscul de a te imbolnavi. Foloseste un decongestionant nazal si goleste cate o nara pe rand, cu delicatete.

Evita climatul uscat

Aerul uscat si cald este mediul perfect pentru inmultirea microorganismelor gripei si racelii, deoarece virusurile supravietuiesc mai mult in astfel de conditii. Foloseste acasa si la birou (pe cat posibil) un umidificator de aer.

Saruta-ti partenerul

Sarutul implica schimbul de saliva, inclusiv de bacterii (inofensive), care stimuleaza mecanismul de aparare al organismului. In plus, daca mergi mai departe cu acest gest de afectiune, fa-o cat de des poti: sexul cel putin o data pe saptamana creste nivelul imunoglobulinei A, o proteina care tine agentii patogeni la distanta.

Bea lichide calde

Virusurile au nevoie de aproximativ 3 zile pentru a declansa boala. Prin urmare, daca bei multe lichide calde (cafea, ceai, supa etc.), iti ajuti organismul sa "transporte" inamicii in stomac, unde sunt ucisi de sucul gastric. Gargara cu apa sarata si calda sau dezinfectarea narilor cu alcool sunt alte metode preventive de succes.

Asculta muzica

Aceeasi proteina stimulata de actul sexual devine activa cand asculti un gen de muzica preferat (cercetatorii recomanda jazz-ul, rock-ul alternativ sau alta muzica relaxanta). Chiar si dupa incheierea auditiei, productia imunoglobulinei A continua timp de 30 de minute, spre beneficiul sanatatii tale.

Plimbarile alerte sau dusurile cu aburi si sauna sunt metode neconventionale prin care poti preveni imbolnavirea in orice anotimp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prevenire imbolnavire Prevenire raceala Prevenire gripa

Articole recomandate

Citeste si despre