Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

/ / Modificat: 2017-04-07
Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

Guma de mestecat fara zahar, dupa gustarile sau mesele in oras, este un instrument valoros, care poate contribui la sustinerea unei bune igiene orale in cazul in care nu avem acces imediat la obiectele de ingrijire orala.

Viata noastra se schimba, iar obiceiurile alimentare, de asemenea, evolueaza continuu. Consumul alimentelor in miscare, pe strada, in masina, devine mai predominanta si populara in randul populatiilor urbane tinere, care consuma in medie trei gustari pe zi, ocazii in care, o igiena orala defectuoasa poate duce la probleme de sanatate.

Iata cum actioneaza guma de mestecat fara zahar asupra danturii!

Ce spun cercetatorii?

Guma fara zahar pot fi usor incorporata in aceste noi stiluri de viata, ajutand pacientii sa reduca riscul aparitiei cariilor dentare. Rolul important al gumei fara zahar in ingrijirea orala este recunoscut si acceptat de catre experti, asociatii dentare si autoritati de reglementare din intreaga lume, inclusiv Fundatia de Sanatate orala, Federatia Mondiala a Dentara si Comisia Europeana.

In 2010, Comisia Europeana (CE) a aprobat cinci mentiuni de sanatate orala pentru guma de mestecat fara zahar, una dintre putinele categorii de produse alimentare care au obtinut o astfel de recunoastere. Beneficii precum neutralizarea acizilor, mentinerea mineralizarii dintilor, reducerea xerostomiei si reducerea riscului de imbolnavire legata de cariile dentare au fost evidentiate in urma studiilor realizate.

Beneficiile gumei fara zahar

Beneficiile legate de guma de mestecat fara zahar sunt multiple: ajuta la prevenirea si dezvoltarea cariilor dentare prin eliminarea resturilor de alimente, ajuta la neutralizarea acizilor din placa dentara si ajuta la imbunatatirea remineralizarii dintelui. Cercetarile recente arata ca, de asemenea, guma de mestecat fara zahar poate imbunatati starea de bine a oamenilor.

Prin imbunatatirea sanatatii orale, guma fara zahar ar putea contribui la cresterea increderii in sine, in special in cazul adolescentilor.

*** Articol scris de Dr. Stomatolog Andra Custura. Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Guma mestecat

Articole recomandate

Citeste si despre