Get Adobe Flash player

Fibromatoza uterina

07 Ianuarie 2007

r> 

Fibromatoza uterina semnifica prezenta mai multor noduli fibromatosi la nivel uterin; numarul, localizarea si dimensiunile acestora constituind factori care influenteaza raspunsul terapeutic.

Tratamentul cu duphaston reprezinta un tratament hormonal, nodulii fibromatosi putand raspunde favorabil la manipularea concentratiilor hormonilor sexuali.

Situatia in care nu se obtine raspuns satisfacator in fata unei astfel de conduite terapeutice, si in prezenta manifestarilor clinice, se poate opta pentru rezolvarea chirurgicala a acestei afectiuni (datorita in general a numarului mare de noduli fibromatosi, cea mai frecventa interventie in acest caz fiind reprezentata de histerectomie).

Tinand cont de varsta dumneavoastra, este normal sa se incerce doar inlaturarea nodulilor fibromatosi si nu a uterului in totalitate. In principal tincturile din plante si ceaiuri nu prea au efect asupra evolutiei fibromatozei uterine; atat timp cat administrarea acestora nu modifica in rau simptomatologia, utilizarea lor nu este contraindicata – dar este bine sa va informati medicul curant cu privire la optiunea dumneavoastra privind aceste preparate.

dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&