Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Fibromatoza uterina

07 Ianuarie 2007


 

Fibromatoza uterina semnifica prezenta mai multor noduli fibromatosi la nivel uterin; numarul, localizarea si dimensiunile acestora constituind factori care influenteaza raspunsul terapeutic.

Tratamentul cu duphaston reprezinta un tratament hormonal, nodulii fibromatosi putand raspunde favorabil la manipularea concentratiilor hormonilor sexuali.

Situatia in care nu se obtine raspuns satisfacator in fata unei astfel de conduite terapeutice, si in prezenta manifestarilor clinice, se poate opta pentru rezolvarea chirurgicala a acestei afectiuni (datorita in general a numarului mare de noduli fibromatosi, cea mai frecventa interventie in acest caz fiind reprezentata de histerectomie).

Tinand cont de varsta dumneavoastra, este normal sa se incerce doar inlaturarea nodulilor fibromatosi si nu a uterului in totalitate. In principal tincturile din plante si ceaiuri nu prea au efect asupra evolutiei fibromatozei uterine; atat timp cat administrarea acestora nu modifica in rau simptomatologia, utilizarea lor nu este contraindicata – dar este bine sa va informati medicul curant cu privire la optiunea dumneavoastra privind aceste preparate.

dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Cum sa-ti faci copilul responsabil avand incredere in el

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul