Factori care scad libidoul

/ / Modificat: 2011-10-11
Factori care scad libidoul

Pierderea dorintei sexuale este, de cele mai multe ori, consecinta problemelor nerezolvate survenite in viata de cuplu. Totusi, daca flacara pasiunii nu si-a pierdut inca din intensitate, ar putea fi vorba despre anumite transformari negative de ordin fizic sau emotional care nu au nicio legatura cu partenerul tau. Iata o serie de factori care scad libidoul in cadrul unei relatii de dragoste si solutia recomandata de specialisti pentru combaterea lor.

Identificarea cauzelor care te impiedica sa te bucuri de legatura amoroasa cu partenerul tau este primul pas pe care il poti face catre recastigarea armoniei sexuale in cuplu.
libidou_scazut_mamici

Tulburarile hormonale

Dezechilibrele hormonale, fie ca vorbim despre nivelul ridicat de prolactina (hormonul care stimuleaza productia de lapte matern) sau tulburarile de estrogen si testosteron din perioada menopauzei, pot avea un cuvant greu de spus in diminuarea libidoului.

De altfel, orice schimbare fiziologica al carei efect este reducerea cantitatii de testosteron din organism se va concretiza in neplaceri diverse precum pierderea dorintei sexuale, depresia si oboseala cronica.

Diabetul si hipertensiunea arteriala afecteaza functia circulatorie si nervoasa in zona genitala, rezultand un libidou aproape inexistent.

Medicamentele

Contraceptivele orale au reputatia de a reduce nivelul de testosteron din organismul femeii, implicit dorinta acesteia de a face dragoste. Antidepresivele, in special cele care contin compusi inhibatori ai serotoninei, au acelasi efect.

Medicamentele pentru afectiuni precum astmul sau hipertensiunea arteriala pot conduce de asemenea la scaderea libidoului.
viata_sexuala_parinti

Probleme ale dispozitiei

Intre sarcinile zilnice solicitante precum munca, treburile casnice, ingrijirea copiilor si alte responsabilitati se strecoara cu greu pofta de dragoste trupeasca.

Psihologii spun ca, evolutionist vorbind, scopul prim al sexului este reproducerea. Daca esti stresata, anxioasa ori depresiva, hormonii responsabili cu declansarea libidoului devin inactivi, deoarece creierul tau este concentrat pe alte necesitati de baza pentru supravietuire.

Solutia libidoului scazut

Primul pas catre recapatarea libidoului de odinioara este efectuarea unui set de analize din care sa-ti dai seama daca hormonii sau anumite medicamente iti saboteaza dorinta sexuala.

Odata ce excluzi alte cauze de ordin fizic, problemele emotionale pot fi rezolvate discutand deschis cu partenerul de viata sau apeland la un consilier psihologic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menopauza

Articole recomandate

Citeste si despre