Get Adobe Flash player

Chisturile ovariene

08 Noiembrie 2011

In mod normal, ovarele sunt raspunzatoare de secretia hormonala a principalilor hormoni sexuali cat si de realizarea ovulatiei (ambele procese fiind deosebit de importante in asigurarea fertilitatii feminine).

Chisturile ovariene interfera cu buna functionare a ovarului, astfel aparand dereglari ale secretiei hormonilor sexuali secretati de acesta, aparand cicluri menstruale anovulatorii; cat si alte aspecte care interfera cu fertilitatea la o femeie cu afectiune chistica ovariana.

Incercati sa va prezentati la o clinica specializata in tratarea infertilitatii de cuplu, pentru a evalua situatia dumneavoastra. Evolutia ulterioara depinde foarte mult si de natura chistului descoperit, astfel, un chist functional la nivel ovarian apare in principal ca rezultat al unui dezechilibru hormonal, iar tratamentul chistului ovarian functional consta in principal in punerea in repaus a ovarelor (pentru a forta chistul sa-si reduca dimensiunea si pentru a regla secretia hormonala), acest lucru putandu-se realiza fie prin tratament hormonal (cel mai frecvent cu anticonceptionale), fie prin starea de gestatie (sarcina).

Chisturile ovariene care au dimensiuni mai mari de 50 mm sau cele care dau manifestari clinice suparatoare au indicatie terapeutica chirurgicala, insa numai medicul curant poate stabili cu exactitate conduita terapeutica adecvata cazului dumneavoastra.

Povestea Sfantului Valentin

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici