Ce medicamente trebuie sa ai mereu in casa?

/ / Modificat: 2017-03-24
Ce medicamente trebuie sa ai mereu in casa?

Chiar daca esti sanatoasa tun si nu suferi prea des de dureri de cap sau de stomac, este indicat sa ai mereu in casa o cutiuta speciala cu medicamente pentru orice eventualitate. Nu lasa vreo durere sa te surprinda nepregatita. Lista cu medicamente pentru acasa include calmante, antiinflamatoare, calmante, antihistaminice si alte tipuri care se elibereaza fara reteta.

Fiecare casuta trebuie sa aiba propriul dulapior cu medicamente. Nu inseamna ca ele trebuie folosite, insa nu este bine nici cand vreo durere de cap sau vreo alergie te prinde nepregatita si nu ai nicio pastiluta in casa. Exista foarte multe medicamente care nu necesita prescriptie medicala. Nu trebuie sa le ai pe toate. Este important sa cunosti ce senzibilitati medicamentoase ai tu si ceilalti membri ai familiei si sa te asiguri ca ai intotdeauna remedii pentru atunci cand ai nevoie.

Iata o lista de medicamente pe care trebuie sa le ai in dulap in orice moment:

  • antidiareice (Furazolidon, Smecta etc.);
  • decongestionante (Olynth, Humex, Vibrocil);
  • sirop de tuse (Mucosin, Stodal etc.);
  • antiinflamatoare (Ibuprofen, Diclonfenac);
  • antispastice pentru crizele de bila si rinichi (Scobutil, No-Spa);
  • medicamente impotriva greturilor si varsaturilor (Metoclopramid, Emetostop etc.);
  • calmante si antipiretice (Acetaminofen, Algocalmin) etc.

Totusi, este indicat sa ai mereu avizul medicului inainte de a administra vreun medicament, mai ales in cazul copiilor. De exemplu, aspirina este contraindicata la copiii mici din cauza riscului de sindrom Reye, acetaminofenul fiind o solutie mai buna. Chiar daca sunt eliberate fara reteta nu inseamna ca nu pot fi periculoase.

Medicamentele enumerate mai sus ajuta cel mai adesea la ameliorarea simptomelor, dar nu trateaza cauza care a stat la baza aparitiei lor. De aceea, este important ca dupa administrarea medicamentelor sa mergi la medic pentru mai multe investigatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicamente copii Pericol medicamente copii Sanatate Medicamente antivirale

Articole recomandate

Citeste si despre