Cauzele ridurilor. Solutii pentru reducerea lor

/ / Modificat: 2017-05-08
Cauzele ridurilor. Solutii pentru reducerea lor

Ridurile sunt cele care iti dau varsta de gol, pentru ca sunt considerate o consecinta a procesului de imbatranire. Ele sunt de fapt niste cute sau niste santuri fine in pielea tenului. Pentru a ile preveni, dar si pentru a le controla mai eficient odata cu trecerea anilor, este important sa intelegi care sunt cauzele aparitiei lor.

Care sunt cauzele aparitiei ridurilor?

Ridurile apar din mai multe cauze. Unele sunt independente de actiunile pe care le intreprinzi, iar altele tin de stilul de viata si modul in care ai grija de tenul tau.

Imbatranirea

Procesul natural de imbatranire este o cauza care nu poate fi controlata. Odata cu inaintarea in varsta, ridurile isi fac aparitia fie ca vrei, fie ca nu. Acest lucru se intampla din cauza ca structura si textura pielii sufera modificari in timp.

Contractiile musculare ale fetei

Ridurile aparute in colturile ochilor sau intre sprancene sunt o consecinta a contractiilor musculare sau ale incruntarii. Zambitul, incruntarea si alte expresii faciale obisnuite determina aparitia acestora si le face sa devina mai vizibile.

Expunerea necontrolata la soare

Expunerea tenului la radiatiile ultraviolete duce la imbatranirea prematura a pielii sau la fotoimbatranire. Razele nocive ale soarelui distrug fibrele de colagen si determina producerea excesiva si anormala a elastinei. De aceea, este important sa ai grija sa te dai cu crema de fata cu factor de protectie de fiecare data cand iesi afara, indiferent de anotimp.

Fumatul

Pielea sanatoasa se regenereaza permanent. In timpul regenerarii colagenul vechi este inlocuit cu cel nou. Specialistii sustin ca fumatul afecteaza productia colagenului nou. Insuficienta acestuia conduce la aparitia ridurilor.

Ce solutii exista pentru reducerea ridurilor?

Exista mai multe metode de a reduce sau diminua aspectul inestetic al ridurilor. Cele mai recomandate in acest scop sunt cremele sau lotiunile speciale. Cremele care contin acid retinoic ajuta la repararea ridurilor, stimuland productia de colagen.

Eliminarea straturilor de piele moarta ajuta la reducerea ridurilor si la redarea unui aspect proaspat al pieli. Dermabraziunea si peeling-ul chimic sunt 2 metode traditionale folosite pentru a reda elasticitatea si aspectul placut tenului.

Printre tehnicile moderne de reparare a ridurilor se numara terapia cu laser (lasere non-ablative) si injectiile cu colagen sau botox.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Solutii reducere riduri Prevenire riduri

Articole recomandate

Citeste si despre