Care sunt beneficiile sucului de rosii pentru organism?

/ / Modificat: 2014-07-14
Care sunt beneficiile sucului de rosii pentru organism?

beneficii_rosii_organism

Sucul de rosii este unul dintre cele mai populare bauturi pe baza de legume. Este satios, contine numeroase minerale, vitamine si antioxidanti. Sucul de rosii are numeroase beneficii pentru sanatate: intareste sistemul imunitar, stimuleaza digestia, previne cancerul si protejeaza inima.

Previne cancerul

Sucul de rosii este bogat in licopen, un antioxidant extrem de puternic. Licopenul are proprietati antioxidante si previne cancerul. Protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liber. Licopenul protejeaza de numeroase tipuri de cancer printre care se numara si cancerul de colon, san, prostata, plamani si pancreas.

Bogat in vitamine

Sucul de rosii contine cantitati mari de vitamine si minerale. O cana de suc asigura peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C. Sucul de rosii contine cantitati mari si de vitamina A, K, B1, B2, B5 si B6. Este bogat si in minerale benefice organismului: potasiu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, mangan, cupru, zinc si crom.

Regleaza colesterolul

Compusii organici din sucul de rosii actioneaza precum un tratament natural impotriva colesterolului. Licopenul si vitamina B3 din acest suc sunt cele mai active substante, care reduc colesterolul si previn osteoporoza.

Protejeaza inima

Sucul de rosii reduce tensiunea arteriala, previne infarctul si atacurile de inima. Subtiaza sangele, prevenind astfel formarea de cheaguri de sange.rosii_organice

Stimuleaza digestia

Sucul de rosii previne constipatia si este util in curele de slabire. Suprima senzatia de foame si este indicat si in tratarea diareei.

Intareste sistemul imunitar

Sucul de rosii, datorita continutului mare de vitamina C, protejeaza sistemul imunitar de numeroase deficiente si infectii.

Util in tratarea acneei

Datorita cantitatilor mari de vitamine si minerale pe care le contine, sucul de rosii este util si in tratarea acneei si a altor probleme ale pielii. Stimuleaza si cresterea parului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aliment Suc Beneficii Rosii Minerale Antioxidanti

Articole recomandate

Citeste si despre