8 obiceiuri zilnice care te sleiesc rapid de puteri

/ / Modificat: 2017-03-03
8 obiceiuri zilnice care te sleiesc rapid de puteri

Energia a devenit o resursa rara si pretioasa atunci cand esti parinte modern. Mai important decat sa recurgi la trucuri pentru energizare rapida este sa o conservi cat mai bine pe cea de care dispui deja, pentru a o canaliza spre lucrurile cu adevarat importante. Inainte de a bea mai multa cafea sau de a lua suplimente cu vitamine, incearca sa te descotoresti de toate obiceiurile marunte, dar obositoare, care te secatuiesc zilnic de energie.

Indecizia

Daca suferi de "indecizie cronica", chiar si in privinta celor mai banale alegeri pe care le ai de facut, vei irosi resurse pretioase de energie. Autoeduca-te sa iei decizii mai usor, asculta-ti instinctul sau pune rapid in balanta avantaje si dezavantaje si ia mai repede deciziile in viata de zi cu zi.  

Procrastinarea

Amanarea lucrurilor pe care le ai de facut nu te scapa de treburi si probleme, ci doar iti bombardeaza organismul cu mai mult stres. Numai gandul la cate s-au adunat de facut te epuizeaza din start, chiar si atunci cand nu faci nimic.

Incaltamintea neadecvata

Te strang pantofii, mergi incomod pe ei si te-ai ales si cu cateva bataturi serioase. Nu doar picioarele au de suferit de pe urma alegerii nepotrivite a incaltarilor, ci intreg organismul. Straduinta de a merge cu ei pana la sfarsitul zilei iti consuma energie si te predispune rapid la epuizare.

Dieta de slabit

Sa tii o dieta nu este chiar cea mai relaxanta si placuta activitate, insa daca a devenit o sursa inepuizabila de stres si frustrari, este indicat sa o schimbi. Nu este regimul potrivit pentru tine. Cu cat te straduiesti mai mult sa o duci la capat, cu atat cheltuiesti inutil resurse valoroase de energie din organism.

Autocritica exagerata

Sa fii critic cu tine insuti poate fi constructiv, insa daca ai dus aceasta abilitate la extrem si nu exista lucru pe care sa nu ti-l reprosezi, tocmai ai gasit una dintre cauzele pentru care esti mereu sleita de puteri. Gandurile negative constante pun presiune pe tine si sunt considerate "vampiri energetici".

Curatenia in urma copilului

Copilul tau deja este mare, dar inca mai faci curat in urma lui sau ii faci patul si ii pregatesti ghiozdanul pentru scoala? Sunt activitati care iti consuma inutil energia, avand in vedere ca, la aceasta varsta, ar trebui sa fie capabil sa faca singur aceste lucruri. Elibereaza-te de aceste surse de stres, delegandu-i responsabilitati in ceea ce priveste curatenia si organizarea casei.

Omul bun la toate

Faci curat, mancare, cumparaturi, platesti facturi, ai grija de copil si mergi si la serviciu cu jumatate de norma, in timp ce restul membrilor familiei stau linistiti in canapea si se uita la meciuri sau filme. Impartirea responsabilitatilor este prioritara in sanul oricarei familii.

Faceti impreuna planul pentru curatenia casei si deleaga sarcini tuturor membrilor familiei, daca vrei sa economisesti energie si sa te bucuri mai mult de timpul petrecut cu copilul si cu cei dragi.

Alimentatia nesanatoasa

Obiceiurile alimentare nesanatoase tind sa te sleiasca de puteri. Cu cat mananci mai multe prajeli, fast-food si ai o alimentatie mai saraca in fructe si legume, cu atat risti sa te epuizezi chiar si dupa cel mai mic efort. Adopta o dieta echilibrata si nu rata portiile zilnice obligatorii de fructe si legume, care sunt considerate "pastile de energie".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Surse epuizare mame Stres mamici Energie mame

Articole recomandate

Citeste si despre