8 beneficii ale uleiului de argan pentru sanatate

/ / Modificat: 2017-05-31
8 beneficii ale uleiului de argan pentru sanatate

Uleiul de argan este unul dintre produsele folosite intens in industria frumusetii, avand un puternic efect antiimbatranire, de regenerare si intretinere a pielii, parului, dar si unghiilor. Insa beneficiile acestuia nu se opresc aici, avand importante efecte terapeutice asupra organismului si ajutand la prevenirea mai multor afectiuni. Iata care sunt proprietatile medicinale pe care le are uleiul de argan asupra corpului!

Previne cancerul

Uleiul de argan este un puternic combatant in lupta contra cancerului, datorita continutului bogat in fitosteroli. Este vorba despre o combinatie rara de steroli, esentiali in prevenirea mai multor tipuri de celule canceroase.

Regleaza nivelul colesterolului si combate bolile cardiovasculare

Bogat in acid oleic, uleiul de argan contribuie din plin la reglarea nivelului de colesterol "rau" din sange.

Cresterea colesterolului "rau" este una dintre primele cauze ale bolilor de inima. Prin reglarea nivelului acestuia in sange, se previn o mare parte dintre afectiunile cardiovasculare care pun in pericol nu doar sanatatea, ci si viata.

Imbunatateste circulatia sangelui

Uleiul este bogat si in prostaglandine, niste substante esentiale pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si in prevenirea problemelor de coagulare a sangelui.

Intareste sistemul imunitar

Aceleasi prostaglandine ajuta si la intarirea imunitatii si la prevenirea multiplelor infectii si afectiuni care ameninta constant organismul si sanatatea.

Creste apetitul sexual

Si fertilitatea sau viata sexuala a unui cuplu are de beneficiat de pe urma adiministrarii uleiului de argan. Se pare ca are un efect afrodisiac, dovedindu-si utilitatea in stimularea libidoului sau cresterea dorintei sexuale.

Trateaza afectiuni frecvente ale pielii

Uleiul de argan si-a dovedit eficienta si in cazul tratarii unor afectiuni comune ale pielii: arsuri, eczeme, acnee, psoriazis, cicatrici etc.

Este unul dintre cele mai folosite si eficiente produse folosite in repararea, regenerarea si infrumusetarea pielii, fiind unul dintre remediile naturiste cel mai des utilizat in acest sens, datorita continutului bogat de vitamina E, antioxidanti si acid linoleic.

Este indicat sa fie folosit ca remediu imediat in cazul arsurilor sau leziunilor usoare, deoarece reduce disconfortul si grabeste vindecarea.

Scade riscul de obezitate

Specialistii sustin ca uleiul de argan are un merit important in scaderea riscului de obezitate.

Obezitatea este una dintre bolile care a pus monopol asupra sanatatii in epoca moderna si unul dintre cele mai mari riscuri ale sanatatii la copii.

Orice ajutor in vederea scaderii riscului de a suferi de aceasta boala este binevenit, iar uleiul de argan isi aduce din plin contributia in acest sens.

Imbunatateste digestia

Problemele digestive sunt o problema medicala din ce in ce mai actuala in epoca moderna. Alimentatia defectuoasa si stresul sunt principalele cauze ale afectiunilor digestive. Uleiul de argan stimuleaza cresterea concentratiei de pepsina din sucul gastric si imbunatateste digestia.

Propietatile uleiului de argan

Uleiul de argan este un ulei pretios, ce contine acizi grasi esentiali ( omega 3, omega 9 si omega 6) si are o concentratie mare de Vitamina E.

Propietati curative:

- are efecte antiinflamatoare;

- scade colesterolul;

- intareste si regenereaza firele de par;

- combate deshidratarea;

- stimuleaza oxigenarea celulara;

Uleiul de argan este un ulei vegetal foarte bun care asigura o hidratare intensa.

Ai folosit pana acum ulei de argan? In ce scop: cosmetic sau medical? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre