8 beneficii ale apei pentru sanatatea ta

/ / Modificat: 2017-09-27
8 beneficii ale apei pentru sanatatea ta

art_1_apa_mineralaApa este cel mai de pret aliment pentru organismul oricarei persoane. Este cea care il mentine functionabil si reprezinta "combustibil" pentru toate organele. Ea are rolul de a hidrata si energiza tot corpul.

Insa exista si alte beneficii mai putin stiute pe care ti le ofera apa!

Nu degeaba i se zice apei izvorul vietii. Daca o persoana poate supravietui mult timp in absenta hranei, fara apa nu rezista foarte mult. Iata cateva motive pentru care trebuie sa bei mai multa apa in fiecare zi!

1. Ajuta la slabit!

Apa este parte integranta din orice dieta de slabit. Ea sta chiar in capul listei recomandarilor pentru pierderea kilogramelor in plus. Accelereaza metabolismul si contribuie astfel la arderea caloriilor in plus.

Specialistii sustin ca iti ofera o senzatie de satietate chiar daca nu are calorii, nutrienti sau vitamine in compozitia ei. Secretul este sa bei apa mai rece. Organismul arde niste calorii pentru a o incalzi si a o aduce la temperatura corpului, ceea ce inseamna un bonus la efortul tau de a slabi.

art_dieta2. Te energizeaza!

Te-ai putea intreba cum anume avand in vedere ca este lipsa de orice continut nutritional? De multe ori oboseala este un simptom al deshidratarii. Acest lucru inseamna ca pur si simplu nu bei suficienta apa. Apa ajuta la transportarea oxigenului si a altor nutrienti in sange si la celule. Daca bei suficienta apa nici inima nu este nevoita sa depuna eforturi pentru a pompa sangele organism.

3. Scade nivelul de stres!

Cam 85% din tesutul creierului este format din apa. Stresul iti poate perturba intregul stil de viata. Poti uita uneori sa mai bei apa sau sa mai mananci. Deshidratarea contribuie la cresterea nivelului de stres. Este indicat sa bei cate putina apa pe tot parcursul zilei.

4. Elimina durerile din corp!

Consumul de apa combate durerile si crampele musculare si "lubrifiaza" articulatiile corpului. Si durerile de cap sau migrenele devin istorie daca ai grija sa bei suficienta apa zilnica. Specialistii sustin ca atunci cand esti hidratata rezisti mai mult in timpul antrenamentelor sportive, iar exercitiile nu ti se mai par o povara.

piele_sanatoasa5. Hraneste si intinereste pielea!

Apa asigura hidratarea pielii. Deshidratarea este principala vinovata pentru aparitia ridurilor si a altor imprefectiuni ale pielii. Apa este in opinia specialistilor cea mai simpla si la-ndemana crema pentru pielea ta. Hidrateaza din plin celulele pielii si o face sa arate mai tanara si mai frumoasa. Are si un efect de detoxifiere a pielii. Reuseste sa curete si sa elimine impuritatile, dar imbunatateste circulatia sangelui.

6. Previne aparitia pietrelor la rinichi!

Pietrele la rinichi sunt periculoase, dar mai ales dureroase. Ele se formeaza de cele mai multe ori din cauza consumului insuficient de apa. Apa dilueaza sarea si mineralele din urina care formeaza cristalele solide denumite pietre.

7. Ajuta digestia!

Atunci cand este combinata cu alimente care contin fibre apa ajuta digestia. Contribuie la dizolvarea particulelor de mancare si favorizeaza transportul lor in tractul digestiv. Daca nu ai suficienta apa in organism, atunci colonul tau este uscat, iar trecerea resturilor alimentare este mult mai dificila. In acest fel apare constipatia.

8. Te binedispune!

Un organism hidratat este sanatos si voios. Atunci cand toate organele functioneaza "ca pe roate" nu exista motive pentru care sa te simti trista sau suparata. Deshidratarea da o stare de oboseala si letargie sau apatie.

Cata apa trebuie sa bei in fiecare zi?

Specialistii recomanda sa bem aproximativ 2 litri de apa in fiecare zi. Insa cantitatea depinde de cat de activa esti sau nu. Daca faci sport sau ai activitati care te fac sa transpiri si sa consumi energie, atunci ai nevoie de mai multa apa. In plus, poti avea nevoie de mai putina apa atunci cand consumi si alte tipuri de bauturi intr-o singura zi.

Apa este continuta si de alimente sau sucuri sau de preparate culinare pe care le savurezi zilnic. Asadar, recomandarea de 2 litri este orientativa, pentru a-ti da seama cam de cata apa are nevoie un organism pentru a functiona normal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hidratare Riscuri deshidratare Deshidratare Sanatate mama

Articole recomandate

Citeste si despre