7 modalitati de a combate durerile de spate

/ / Modificat: 2012-08-22
7 modalitati de a combate durerile de spate

Durerile de spate sunt extrem de inconfortabile si sacaitoare si sunt un efect al unui stil de viata defectuos (stat indelung pe scaun, postura incorecta, ridicare incorecta de greutati) sau al unor boli degenerative (artrita) care afecteaza coloana vertebrala si oasele. Iata cateva remedii naturale eficiente pentru inlaturarea rapida a durerilor de spate care-ti strica buna dispozitie si te fac sa suferi aproape zilnic!

Foto: reachsite.com

Gheata

Gheata este cel mai eficient antiinflamator natural si are avantajul de a calma rapid durerea. Efectul de calmare dureaza intre 24 si 48 de ore.

Caldura poate oferi o senzatie de confort la inceput, insa acutizeaza inflamatia, care este si sursa durerii. Gheata si senzatia de rece o amortizeaza si relaxeaza musculatura.

Homeopatia, insa, recunoaste faptul ca durerea se poate ameliora fie la aplicatii calde, fie la aplicatii reci, in functie de cauza,de caracteristicile durerii, precum si in functie de celelalte simptome pe care le prezinta pacientul.

Somn

Somnul sau odihna adecvata se poate dovedi a fi cel mai bun remediu contra durerilor de spate. Durerile sunt accentuate si de oboseala cauzata de lipsa de somn. Atunci cand este privat de somn, organismul este supus unui stres puternic, care inrauteste durerea.

Aerobic

Aerobicul este un tip de miscare fizica extrem de eficient in tratarea si calmarea durerilor de spate.

In cazul in care disconfortul nu este suficient de sever incat sa nu poti face miscare fizica, adopta un antrenament de aerobic, indiferent ca e vorba de cel de la sala de fitness, de inot, ciclism sau de simpla plimbare pe jos.

In timpul aerobicului, organismul elibereaza in mod natural endorfine, considerate substante chimice care au rolul de a calma durerile din organism.

Endorfinele au si beneficiul de a inlatura stresul, anxietatea si chiar depresia, conditii medicale care pot inrautati durerile cronice de spate.

Postura

Ai grija la postura in timp ce stai jos, in timp ce mergi, dar mai ales atunci cand ridici greutati. Apleaca-te cu grija, indoind intotdeauna genunchii atunci cand vrei sa ridici ceva greu de jos.

Incaltari comode

Renunta la tocuri, deoarece au tendinta de a inrautati durerile de spate. Atunci cand mergi cu pantofi cu toc, postura corpului devine instabila si apare o presiune in zona lombara. Durerile devin mai puternice, iar disconfortul mai crescut.

Incaltarile joase, fara toc, ajuta, in timp, la ameliorarea durerilor.

Greutate

Greutatea este un alt factor care poate accentua si agrava durerile de spate sau, dimpotriva, care poate deveni un ajutor in combaterea acestui disconfort.

Asigura-te ca ai o greutate care se incadreaza in media normala pentru varsta si inaltimea ta, iar daca ai depasit putin limita, atunci ia rapid masuri. Fiecare kilogram in plus pune presiune pe coloana ta si face ca durerile sa fie si mai insuportabile. Adopta un plan echilibrat si eficient de slabit. Vorbeste cu un medic, pentru a te ajuta sa dai jos kilogramele fara a-ti pune in pericol sanatatea.

Spatiu de lucru

Daca lucrezi la birou si stai foarte multe ore in scaun, asigura-te ca mobilierul sau spatiul de lucru este organizat astfel incat sa ajute corpul sa stea intr-o postura corecta.

Ia-ti un scaun in care sa iti sprijini corect spatele, astfel incat sa stea drept si un birou la o inaltime destul de mare, astfel incat sa nu fii nevoita sa te apleci pentru a tasta la calculator sau a citi.

Tu ce modalitati naturale cunosti pentru a combate durerile de spate? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentariii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri spate

Articole recomandate

Citeste si despre