7 intrebari stanjenitoare despre sanatate si raspunsurile lor

/ / Modificat: 2017-08-10
7 intrebari stanjenitoare despre sanatate si raspunsurile lor

Daca ai avut vreodata curiozitati legate de anumite lucruri ciudate care se intampla cu corpul tau trebuie sa stii ca mai sunt si altii in aceeasi situatie. Si daca majoritatea celor care sunt macinati de intrebari jenante nu indraznesc sa le puna unui medic, ci dau mai degraba o cautare pe net, e important de stiut ca nici acolo nu se gasesc toate raspunsurile.

Vom incerca in continuare sa sintetizam principalele intrebari stanjenitoare pe care probabil ti le-ai pus vreodata si sa oferim niste raspunsuri.

1. De ce unele alimente imi provoaca gaze?

Fasolea fiarta sau varza de Bruxelles prajita baloneaza si provoaca gaze. Stie toata lumea asta si de aceea multe persoane se feresc sa le consume. Dar care este motivul care duce la asemenea simptome neplacute? Pe de o parte, prezenta unor inhibitori ai enzimelor, pe de alta, bacteriile si fermentatia. In plus, fasolea contine si carbohidrati greu de descompus.

Dupa ce aceste alimente tranziteaza stomacul, bacteriile din intestine finalizeaza digestia, producand compusi gazosi precum dioxidul de sulf, nitrogenul si metanul. Mirosul urat al gazelor poate fi rezultatul hidrogenului sulfurat, al dioxidului de carbon si al amoniacului care rezulta in urma fermentatiei alimentelor incomplet digerate si care putrezesc in colon.

2. De ce au si barbatii mameloane?

Fiecare embrion care incepe sa se dezvolte in uter are sexul feminin. In primele 6 saptamani embrionii se dezvolta nediferentiat, abia apoi incep sa se manifeste caracterele sexuale. Practic, in primele saptamani de viata intrauterina se dezvolta toate organele, inclusiv sfarcurile. Abia ulterior, dupa aparitia testosteronului, hormonul masculin, in cazul fetusilor cu cromozomul Y se face transformarea organelor sexuale.

3. De ce pierd urina cand fac efort?

Un sfert dintre femei sufera de incontinenta urinara. Insa sunt cazuri in care, sporadic, e posibil sa scapi putina urina atunci cand razi cu pofta, stranuti sau tusesti, ori cand sari. Practic, pui presiune asupra vezicii urinare, iar sfincterele nu au muschi suficient de puternici pentru a bloca in totalitate urina in acel moment, astfel ca e posibil sa apara o mica scurgere. Cel mai mult te pot ajuta exercitiile Kegel, facute de cateva ori pe zi.

4. De ce mi se ingalbenesc unghiile de la picioare?

Vara, nu doar manichiura trebuie facuta cu atentie, ci si pedichiura. Si tocmai pentru ca incepi sa umbli cu picioarele goale, in sandale, s-ar putea sa observi ca unghiile s-au ingalbenit si arata urat. De vina ar putea fi chiar utilizarea excesiva a lacului de unghii. Incearca sa nu il mai folosesti o perioada si sa lasi unghiile sa creasca fara sa mai aplici astfel de produse. In cel mult doua luni unghiile tale se vor innoi. Unele persoane au unghiile mai poroase si sunt astfel mai predispuse la migratia pigmentului ojei in interiorul unghiei. De aceea, e indicat ca inainte sa aplici oja sa aplici o baza.

5. De ce imi vine sa plang dupa ce fac sex?

Acest lucru li se intampla cu precadere femeilor, insa sunt si barbati care plang dupa o partida de amor. Tulburarea poarta denumirea de disforia postcoitala sau tristetea accentuata dupa sex, care reprezinta o manifestare de apatie ce poate merge pana la depresie si anxietate.

E vorba, de fapt, despre o eliberare a tensiunii acumulate in timpul orgasmului. In plus, in timpul sexului, emotiile pot fi atat de intense incat ajung sa ne copleseasca. Astfel ca, pe langa starea de excitare fizica, ne manifestam si emotional prin acest gen de reactii.

6. De ce-mi miroase gura chiar daca n-am carii?

Trebuie sa stii ca respiratia neplacuta nu tine doar de igiena, ci in spatele ei se pot ascunde boli grave precum ciroza sau diabetul. Spre exemplu, in cazul cirozei hepatice mirosul este cel de amoniac, asta din cauza lipsei aciditatii gastrice care nu mai neutralizeaza microbii. De asemenea, si consumul de carne rosie in cantitate mare poate fi o cauza posibila si sa nu mai vorbim despre combinatia de alcool si tutun.

7. De ce barbatii au erectii dimineata?

Erectia de dimineata este perfect normala si nu trebuie sa sperie niciun barbat. Specialistii sustin ca un barbat sanatos are intre trei si cinci erectii pe timpul noptii, indiferent de visele pe care le are. Acestea sunt produse de oxidul de azot. Substanta este eliberata in interiorul vaselor sanguine si duce la relaxarea muschilor si la dilatarea vaselor de sange, ambele efecte provocand erectie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre